DOJAM DOBAR - BODOVI NULA

6.4.2018. 14:16:28

U dalmatinskom derbiju u Makarskoj Novo Vrijeme je jako teško pobijedilo Crnicu rezultatom 6:3. U uvodu utakmice vodila se ravnopravna borba u kojoj su najopasniji u redovima Makarana bili Kazazić i Bajrušović dok su kod Crnice prijetili Nospak i dva puta Pavić. U 7.minuti trenutak inspiracije Brazilca Dudua doveo je domaćina u vodstvo. Nakon primljenog pogotka Crnica je podigla gas, prijetila dva puta preko Nospaka i jednom preko Pavića, ali Bašković je bio fantastičan. U 12.minuti Perišić pogađa vanjski okvir vratiju nakon sjajne asistencije Ivana Škugora, da bi opet u istoj minuti Perišić ukrao jednu loptu Bajruševiću iz nogu i u situaciji jedan na jedan Bašković sjajno reagira. Najviše problena Crnica je imala s markiranjem Dudua koji je zaista kvalitet za sebe. U 15.minuti Crnica ima lijepu prigodu opet preko Perišića, ali Bašković je na reprezentativnoj razini.  Minutu nakon opet Bašković brani sjajan šut Pavića. U 17.minuti Crnica zasluženo poravnava preko Vukovića koji je spretno reagirao. U 18.minuti sreća spašava Crnicu jer Bajrušović pogađa stativu. 30 sekundi prije kraja poluvremena šah-mat, Pavić i Nospak izigrali su obranu domaćina, Bašković brani čudesno, a na drugoj strani Kazazić 8 sekundi prije kraja poluvremena spretno i sretno iz kontre pogađa za 2:1 i tako postavlja rezultat poluvremena. S obzirom da je Crnica vrlo dobro odigrala prvi dio ipak je ostao gorak okus što nije završilo barem neodlučeno. Početkom drugog dijela prvo Niko Škugor skida sa crte Bajrušoviću, da bi nakon toga Kazazić glavom prebacio Miškoviča koji je krivo procijenio jednu loptu i povisio vodstvo domaćina na 3:1. U 24.minuti na asistenciju Nospaka Perišić smanjuje na 3:2, a minutu nakon Perišić u ulozi asistenta fantastično pronalazi Mijata na stativi za veliko poravnanje 3:3. U 26.minuti Ivan Škugor sve čini vrhunski u pripremi, ali promašuje čudesnu priliku. U 28.minuti opet Kazazić ni kriv ni duža postže pogodak prebacivši glavom Miškovića čija procjena nije baš bila najbolja. U 30.minuti opet Bašković po tko zna koji put spašava Makarane obranivši dobru priliku Vukovića. U 34. Mišković pravi prekršaj, dobiva javnu opomenu, a to mu je treća u prvenstvu i nema ga protiv Squarea sljedeće kolo. Zadnje četiri minute Crnica. Dvije minute prije kraja nakon greške u obrani Crnice Dudu zabija za 5:3. Dvadeset sekundi do kraja Dudu s gola na gol pogađa za konačan rezultat utakmice 6:3.
Na kraju moramo reći da je Crnica ostavila vrlo dobar dojam, ali na žalost bodovi idu iskusnijoj i smirenijoj momčadi Novog vremena.

MNK NOVO VRIJEME Apfel - MNK CRNICA - 6:3 (2:1)

I.HMNL - 19.kolo
S.D. Makarska, 6.4.2018. u 20:00 sati
Gledatelja: 400
Suci: Josip Dujmić (Rijeka), Sendi Soldatić (Potpićan), Stipe Divić (Imotski), Ivan Šalinović (Vrgorac)
Delegat: Antonijo Pejić (Podstrana)

MNK NOVO VRIJEME Apfel: Bašković, Vuković, Kazazić, Bajrušović, Dudu, Lucas, Musinov, Sokol, 
Trener: Teo Strunje

MNK CRNICA: Mišković,  N.Škugor, I.Škugor, Nospak, Pavić, Mijat (kap.),Vuković, Perišić, Perić, Radaj;
Trener: Mladen Perica Štrla

Strijelci: 1:0 Dudu 7', 1:1 Vuković 17', 2:1 Kazazić 20', 3:1 Kazazić 23', 3:2 Perišić 24', 3:3 Mijat 24', 4:3 Kazazić 28', 5:3 Dudu 39', 6:3 Dudu 40'.

Žuti kartoni: 
Mnk Novo Vrijeme: Bajrušović 30'
Mnk Crnica: Perišić 32', 

Tekst: H.Miočević
Foto: mnk-crnica.hr