Doigravanje za PH | Crnici dolazi Novo vrijeme

17.4.2022. 23:49:03

Završen je regularni dio najpoštenije i najzanimljivije lige u Hrvata. Ako vas iznenađuje prva rečenica ovoga teksta napisana pomalo prepotentno molimo da promijenite svoj stav jer to je uistinu tako. To mogu potvrditi svi oni koji su dugo u futsalu i koji rade za futsal. Prva HMNL već godinama pokazuje koliko je posebna, a podlogu ovoj tezi daje činjenica da su se u zadnjem kolu pet prvoplasiranih momčadi borilo za neku od prvih pet pozicija. Crnica je prvi dio bila na začelju, a u zadnjem koju je došla u situaciju ako pobijedi i ako joj se poklopi da Square pobijedi Olmissum da može biti i prva. Novo vrijeme je u zadnje kolo ušlo s pete pozicije. Svi su računali da im pobjeda u Šibeniku protiv Crnice može donijeti sigurno jedno od pozicija između drugog i četvrtog mjesta. Novo vrijeme je uistinu pobijedilo u Šibeniku, ali na kraju je ostalo na petoj poziciji. Pula je u zadnjem kolu trebala na domaćem terenu pobjedu protiv Universitasa. Bili su četvrti na tablici o očekivalo se da će im pobjeda donijeti drugu ili treću poziciju. Na kraju Universitas je slavio u gostima posve neočekivano, a Pula je s porazom u konačnici završila kao drugoplasirana iza Olmissuma. Nevjerojatno. Olmissum je na svom terenu pobijedio Square i zadržao prvu poziciju, dok je Square na kraju treći. Što se dogodilo? 
Olmissum je sa 35 bodova prvi na tablici. S ostvarenim rezultatima u zadnjem kolu zatvorio se krug sa četiri momčadi koje imaju 30 bodova i pokazalo se na je u toj tablici najuspješnija Pula, drugoplasirani je Square, trećeplasirana je Crnica, a četveroplasirano je Novo vrijeme.  Zaista fenomenalan kraj i dokaz koliko je futsal zanimljiv. Na kraju parovi 1/4 finala doigravanja su sljedeći:

FUTSAL PULA - UNIVERSITAS (Petak, 22.4.2022. u 18:15 sati)
OLMISSUM - VRGORAC (Petak, 22.4.2022. u 20:00 sati)
CRNICA - NOVO VRIJEME (Subota, 23.4.2022. u 19:00 sati)
SQUARE - FUTSAL DINAMO (Ponedjeljak, 25.4.2022. u 18:30 sati)


Što se Crnice tiče sve je jasno. Opet nas očekuje veliki okršaj protiv MNK Novo vrijeme na Baldekinu. Crnica ima prednost domaćeg terena za razliku od dva pokušaja u ranijim godinama. Dali će to biti zaista prednost to ćemo vidjeti. Ali, jedna činjenica je jasna, a to je da Crnica u subotu u 19:00 sati treba pobijediti. Bez obzira na poraz u prošloj utakmici rezultat je mogao otići i na stranu Crnice. Bez obzira na sve to više nije bitno. Fokus je na pobjedu i vjerujemo da će trener i igrači naći načina da to ostvare u subotu.

Foto: Milan Balaban