DERBI U DUBROVNIKU

14.12.2018. 10:24:56

Večeras u 20:00 sati uz izravan televizijski prijenos na "Arena sport 4" MNK Crnica gostuje u Dubrovniku u Gospinu polju kod trenutno drugoplasirane momčadi Prve HMNL MNK Square. Jedno je to od najtežih gostovanja u Hrvatskoj s kojeg momčadi jako teško odnose bodove, ali Crnica Gosparima odlazi itekako u optimističnom raspoloženju i to iz tri razloga. Prvi je razlog što na gostovanjima Crnica ove sezone igra vrlo dobro i spremna je pobijediti svakoga, drugi je razlog što Crnica simpatizira kultnu dubrovačku dvoranu i tamo se osjeća jako dobro, a treći i onaj najzanimljiviji razlog je tradicija jer Crnica je dva puta u prosincu igrala u Dubrovniku i oba puta pobijedila. Sjećamo se prošlogodišnje utakmice devetog kola jesenskog dijela prvenstva kada je Crnica kao brzi vlak prošla Dubrovnikom i proslavila veliku pobjedu. 
U večerašnjem dvoboju Crnica ima određenih problema u sastavu jer nema Radića zbog tri žuta kartona, dok Ivan Škugor ne može na put zbog poslovnih obaveza. Bez obzira na izostanke Crnica ima dovoljno dobar kadar da se suprostavi Squaru i potvrdi medijsku tezu o najboljoj gostujućoj momčadi u ovoj sezoni u Hrvatskoj.
Derbi kola između Squarea i Crnice voditi će splitski sudački tim u sastavu: Vedran Babić, Ivan Mujan i Josip Knezović, a četvrti sudac je Robert Hausvička iz Dubrovnika. Delegat susreta je Luka Klaić iz Grude.

Tekst: H.Miočević