CRNICA U ZADNJIM TRENUCIMA PREOKRETOM DO PORAZA

7.11.2017. 9:08:21

U zanimljivoj utakmici 5. kola I. Hrvatske malonogometne lige u kojoj je slavonski prvoligaš MNK BROD 035 dočekao šibensku MNK CRNICA i jedan i drugi takmac pružili su dojmljivu igru u kojoj je Brod 035 na kraju spretno i sretno odnio pobijedu 3:2. Crnica je startala sa Miškovićem na vratima te u polju sa Šamijom, Perišićem, Mijatom i Pavićem. Od samog početka Crnica je bila bolja i imala sjajne prigodne. Trebalo bi vremena da nabrojimo sve promašaje momčadi Robertina Jelovčića. Nakon 10 sjajnih minuta Crnice poveo je Mnk Brod 035 preko Bundavice. Brođani su gol dali u igri s igračem vratarom, a tu su zaista najopasniji jer vratar Milanović je zaista pravi igrač u polju. Ipak 40 sekundi nakon Crnica poravnava preko Nikole Pavića koji je sve sjajno uradio sam. U 14.minuti brod opet kreće s Milanovićem kao igračem vratarom. Milanović je sjajno prošao kroz sredinu opalio s deset metara, Mišković brani, a Perišić pogađa za 1:2 s gola na gol. Sjajno! Do kraja poluvremena Brod 035 je stiskao, a u toj igri Crnica je moga postići nekoliko pogodaka, ali na odmor se otišlo s rezultatom 1:2. U drugom poluvremenu čuda su se događala. Otvorena utakmica s obe strane, Brod 035 na sve je načine pokušavao okrenuti, ali imali su dobar otpor Crnice. Nekoliko fantastičnih prigoda propustio je Brod 035, ali i Crnica je prijetila, a posebno izdvajamo gredu Vukovića. U 34. minuti igrač Broda 035 Barišić dobija drugu javnu opomenu tj. isključujuću i Crnica ima prigodu otići na 3:1. Međutim, kao da je to iznenadilo Crnicu i šibenčani umjesto da povise prednost sami sebi nanesu štetu. Baš u tom periodu nevjerojatno je kakva je dva smiješna prekršaja svirao sudački par, a posebno se to odnosi na šesti prekršaj Perišića kojem su se i domaći fanatični gledatelji smijali. Čemu? Zašto? To ni Ivica Čorluka Čarli voditelj Brođana nebi svirao svojoj momčadi. Naravno, poklon prihvaćaju brođani i vratar Milanović pogađa za 2:2 i delirij u dvorani. Prvoligaški neiskusna Crnica u tim trenucima je kleknula, počela dobivati opomene jer su izgubili živce zbog iritantnih sudačkih odluka i rezime svega je pogodak sjajnog Mirkovića za 3:2 samo dvije minute do kraja. Crnica je do kraja pokušavala s igračem vratarom, ali toliko je očajno to igrala da je bolje da nije ni pokušavala.
Šteta! Prava šteta jer Brod 035 danas je bio zreo za poraz. Čak u ovoj utakmici ne treba tražiti alibi u lošem suđenju jer uvijek će grešaka biti kao što će biti i neposredne sudačke pomoći, krivci za preokret su sami igrači koji moraju shvatiti da igraju Prvu ligu u kojoj se i najmanja pogreška kažnjava i u kojoj nema mjesta alibi igri.
U subotu u 19:30 Crnica na Baldekinu dočekuje Osijek Kelme.

MNK BROD 035 - MNK CRNICA Šibenik - 3:2 (1:2)

Datum: 7.11.2017. u 20:00 sati
Kolo: 5./I.HMNL
Sportska dvorana: "Brod"
Gledatelja: 400
Sudac 1: Marko Tomić (ĐA); Sudac 2: Dalibor Marinković (VI);
Sudac 3; Matija Horvatek (NA); Sudac 4: Tomislav Katinić (SB);
Delegat: Franjo Jelčić (OR)

Strijelci: 1:0 Bundevica ('11), 1:1 Pavić ('12),  1:2 Perišić ('14), 2:2 Milanović ('36), 3:2 Mirković  ('38)

MNK BROD 035: Milanović, Petrović, Mirković, Ruhek, Bundavica, Kovačević, Padrić, Ferić, Đerek, Barišić, Eror, Ćavar; trener: Ivica Ćorluka

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Šamija, Perić, Radić;
Trener: Robertino Jelovičić; Pomoćni trener: Andrija Bakula