CRNICA U-11 OSVOJILA MEĐUNARODNI TURNIR FUTSAL CUP ZAGREB

19.6.2017. 9:28:35

Dječaci Crnice U-11 pobjednicu su desetog jubilarnog međunarodnog turnira "Futsal cup Zagreb 2017 U-11" koji se u subotu 17.6. održavao u SC Šalata u Zagrebu. U vrlo jakoj konkurenciji jakih domaćih i eminentnih inozemnih klubova mladići Ivana Zorice zaista su pokazali najviše, demonstrirali svoju  kvalitetu te na kraju osvojili ovaj prestižni turnir i s pobjedničkim peharom se vratili u Šibenik. Intrigantno zvuči podatak da je Crnica na ovom turniru postigla čak 15 pogodaka, a primila samo jedan što je zaista za svaku pohvalu. Smo jedan primljen pogodak rezultirao je da je vratar Crnice Luka Popović proglašen najboljim vratarem turnira. Iako nije branio finalnu utakmicu jer se ozlijedio nakon polufinala Luka je to zaista zaslužio pogotovo zbog maestralne obrane penala u polufinalu. Finalnu utakmicu umjesto Luke Popovića branio je Karlo Belakušić i to fantastično. Najboljim igračem turnira proglašen je Jakov Ponoš također iz Crnice.
U prvom kolu Crnica je pobijedila MNK "Malinska" rezultatom 6:0 iako je rezultat mogao biti i veći, dok je u drugom kolu poražen domaćin FC Nacional rezultatom 3:0. S maksimalnih bodovnim učinkom Crnica je ušla u četvrtfinale gdje se sastala s vrlo dobrom momčadi mađarskog FC Kispest. Crnica je fantastično i zrelo odigrala te na kraju zasluženo slavila 2:0 protiv vrlo dobrih Mađara. U polufinalu sastali su se Crnica i FC Darda.  Iako je Crnica odmah na početku povela 1:0 i činilo se da će lako privesti utakmicu kraju, Darda je uspjela izjednačiti te do kraja utakmice i opasno zaprijetiti na vrata Crnice. Nakon 1:1 u regularnom dijelu na penale je prošla Crnica, a Luka Popović obranio je odlučujući penal i tako odveo svoju momčad u veliko finale protiv Naconala. A finale je priča za sebe jer Crnica je još jednom razbila Nacional identičnim rezultatom 3:0, rutinski i elegantno i tako osvojila deseti jubilarni  "Futsal cup Zagreb 2017 U-11".
Momčad Crnice činili su: Luka Popović, Karlo Belakušić, Jakov Ponoš, Ivan Samardžić, Toni Crnogaća, Jure Budimir, Sebastijan Ljubić, Kristijan Svirčić, Marko Goreta, Josip Petrović, Jerko Petrović, Andrija Šunjara, Mateo Milutin; trener: Ivan Zorica.