CRNICA NAORUŽANA SAMOPOUZDANJEM PUTUJE NA DERBI U PLOČE

25.10.2014. 1:58:13


II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - SKUPINA JUG
5. KOLO, DVORANA DOM SPORTOVA PLOČE
Subota, 25. 10. 2014. u 20:30 sati

MNK PORTO TOLERO PLOČE - MNK CRNICA ŠIBENIK


Suci: Vedran Babić(Split) , Mario Rajčić (Kaštel Stari)
Delegat: Mirko Vrcan (Vrgorac)

Porto Tolero - Crnica !!! Dovoljno je samo spomenuti susret ova dva protivnika i posebna najava utakmice zaista nije potrebna. Uvijek su to bile prave utakmice, pravi dvoboji i prava poslastica za gledatelje. U osam dosadašnjih dvoboja između Porta Tolera i Crnice tri  su dvoboja završila neodlučeno, tri pobjede je ostvario Porto i dvije pobjede Crnica. Posebno je bio zanimljiv susret prije 5 sezona  kada je Crnica kao novajlija u ligi usred Ploča ostvarila senzacionalnu pobjedu 5:3, dok je poluvrijeme bilo 4:0 za Crnicu. Crnica je u tvom dvoboju nastupila u sastavu: Stipan Pešić, Stipe Roško, Ante Rašić, Dino Belakušić, Tomislav Kundid, Stipe Bušac, Mario Malada. Od ostalih dvoboja valja izdvojiti veliki dvoboj iz proljeća 2011. godine i pobjedu Crnice pred predivno ispunjenim Baldekinom od 6:2. Bila je to velika večer i "one man show" Ante Pavlovića.
Ali vratimo se sutrašnjem dvoboju u koji Crnica ulazi kao vodeća sa 12 bodova u četiri kola, a što je najbitnije u momčad vlada jako dobra vibracija da i nakon petog kola tako ostane. Porto ima samo tri boda manje od Crnice i prednost domaćeg terena u ovoj utakmici, a na svom terenu su posebno opasni. Mnogi prognozeri Crnici daju ulogu favorita, ali u Crničkim redovima i u mislima Željka Silova vlada oprez jer svi znamo koliko je Porto opasan na svom terenu. Ipak, u Crnici ne biježe od činjenice da sami kroje svoju sudbinu i da s pravim pristupom ni pobjeda ne bi smjela biti problem. Trener Silov će u Pločama opet imati poneki izostanak , ali možemo slobodno reći kako će na raspolaganju imati možda i najjaču momčad.
Crnica će tako nastupiti u sastavu: Baričić, Đaković, Čačić, Žumberac, Junaković, Perica, Radman, Žarković, Mijat, Vuković, Belakušić(kap), Jurković.
Trener: Željko Silov / Tehniko: Dragan Mišić