Crnica kup 2023 - BASKET

28.7.2023. 12:55:28

Od ponedjeljka 31.7. do utorka 2.8. na Sportskom centru Ljubica održava se Crnica kup 2023. u Basketu na kojem će sudjelovati 10 ekipa koje će biti raspoređene u dvije grupe. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe ulaze u polufinale. U grupi "A" nalaze se ekipe: Dražen Petrović, Oldtimeri, Recreativo, Stranci i Brick city. U grupi "B"  nalaze se ekipe: Top Tim, Baba Meri, Kukočevi svjedoci, Narančasta zona i ŠK Magic Brčić. 
Pobjedniku turnira pripada nagrada u iznosu od 400 eura, drugoplasiranoj ekipi 200 eura, a trećeplasiranoj lopta i majice za cijelu ekipu. Za tri prvoplasirane momčadi osigurani su pehari i medalje, kao i nagrade za najbolje pojedince turnira. 

Turnir u malom nogometu na male branke koji je bio najavljen neće se održati. Pozivamo se ljubitelje basketa da ponedjeljak, utorak i srijedu provedu na SC Ljubica i uživaju u pravom spektaklu.


PROPOZICIJE TURNIRA:

 

EKIPA: 3 igrača u polju, max. 6 igrača

SUDAC: 1

ZAPISNIČAR: 1

TIME OUT: 1 po ekipi u trajanju 30 sekundi

PRVI POSJED LOPTE: Bacanje novčića. Ekipa koja osvoji bacanje novčića može prepustiti posjed drugoj ekipi kako bi u slučaju produžetka imala prvi posjed.

BODOVANJE & POBJEDNIK: 1 poen ili 2 poena ukoliko je postignuto iza linije 6,75 m. Pobjeđuje ekipa koja prva zabije 21 poen. (u slučaju da ne dođe do produžetaka)

TRAJANJE IGRE: do 21 poena ili 12 minuta

PRODUŽECI: Pobjeđuje ekipa koja prva zabije 2 poena

SLOBODNA BACANJA U SLUČAJU PREKRŠAJA NA ŠUTU: 1 slobodno bacanje. 2 slobodna bacanja u slučaju šuta iza linije 6,75 m

BONUS: 6 timskih prekršaja

TIMSKI PREKRŠAJI br. 7,8,9: 2 slobodna bacanja

TIMSKI PREKRŠAJI br. 10 + : 2 slobodna bacanja + lopta

TEHNIČKA POGREŠKA: 1 slobodno bacanje + lopta

NESPORTSKA POGREŠKA: 2 slobodna bacanja + lopta

POSJED LOPTE KOD POSTIGNUTOG POENA: Lopta pripada ekipi koja je primila poen. Lopta se uzima ispod obruča te se mora voditi ili dodati  iza linije 6,75 m. Obrana se ne smije igrati u prostoru polukruga pri iznošenju lopte

MRTVA LOPTA: Promjena posjeda lopte iza linije 6,75 m

LOPTA NAKON OBRAMBENOG SKOKA ILI OSVOJENE LOPTE: Lopta mora biti vođena ili dodana iza linije 6,75 m

IZMJENA IGRAČA: Dozvoljene samo za vrijeme prekida igre prije promjene posjeda lopte. Igrač može ući u igru tek kada njegov suigrač napusti teren s obje noge. Za izmjenu ne treba odobrenje suca ili zapisničkog stola