Crnica kup 2021 | 48 ekipa na male branke i u basketu

14.7.2021. 1:38:26

U utorak navečer na igralištu u Crnici izvučeni su parovi i odrađen je završni čin pred početak turnira na male branke i u basketu koji će se u sljedećih dvadesetak dana igrati na SC Ljubica u Crnici. Male branke privukle su 32 ekipe iz Šibenika i okolice dok je turnir u basketu privukao zavidnih 16 momčadi. Nakon dugo vremena na novouređenom igralištu u Crnici održati će se jedan pravi turnir, vidljivo je da su se ljudi zaželili ovakog spektakla i sigurni smo da nas očekuje jedan lijepi period ljeta u Crnici. 

Turnir na male branke igra se sustavom 4 na 4, a svaka momčad može prijaviti 8 igrača. Utakmice se igraju 2 x 15 minuta. Svaka momčad ima pravo na jedan time-out u poluvremenu. Utakmice polufinala i finala igraju se 2 × 20 minuta. U slučaju neodlučenog rezultata pobjednik se dobiva izvođenjem penala s vrata na vrata.

Na turnir u na male branke sudjeluju sljedeće momčadi:


Parovi prvog kola - MALE BRANKE


Organizacijska shema - MALE BRANKETurnir u basketu igra se na dva dobivena basketa do 21. U slučaju da u dva odigrana basketa momčad ostvari omjer 1:1 (pobjeda i poraz) odmah nakon se igra treći basket do 21 radi dobivanja konačnog pobjednika, odnosno prolaska. Basket se igra klasičnim domaćim pravilima. Momčad koja zabije koš zadržava red izvođenja lopte u igru. Koš vrijedi 1 poen, trica vrijedi 2 poena. Početna lopta, odnosno tko prvi napada na utakmici dobiva se slobodnim bacanjima. Igra se 3 na 3. Svaka momčad može prijaviti maksimalno 6 igrača.

U basketu sudjeluju sljedeće momčadi:


Parovi prvog kola - Basket


Organizacijska shema - BASKET


Raspored odigravanja utaknica za prva tri dana:


LUTRIJE ZA DAMJANA ZJALIĆA

Svaku večer turnira gledatelji i sudionici će imati mogućnost kupiti lutrije po cijeni od 20 kuna, a sav prilog za vrijeme odigranja turnira ide za mladog Damjana Zjalića iz Crnice koji je teško ozljeđen u prometnoj nezgodi. Na ovaj način svi koji žele imaju priliku mu pomoći, a pri tom osvojiti i jednu od bogatih nagrada koje je pripremio organizator.