CRNICA GOSTUJE U DUBROVNIKU

29.11.2017. 13:09:58

Malonogometni klub Crnica u devetom kolu Prve Hrvatske malonogometne lige gostuje u Dubrovniku protiv MNK Square. Treći je ovo u nizu dalmatinski derbi za malonogometaše Crnice i čvrsto vjerujemo da će biti treća sreća i da je vrijeme za prvu gostujuću pobjedu. Crnica je trenutno sedmoplasirana, dok je Square pretposljednji, ali razlika na ljestvici je samo tri boda. Vrlo su male bodovne razlike na ljestvici i baš to traži maksimalnu angažiranost svih momčadi i ne smije se dozvoliti nikakvo opuštanje. Square nikad nije imao ovako mladu ekipu, vodstvo dubrovačkog diva odlučilo se za zaokret u svojoj sportskoj politici i opredjeljenje na mlade snage predvođene makedoncima Micevskim i Leovskim. U utakmici protiv Nacionala Micevski se teže ozljedio i neće ga biti do proljeća. Osim igrača, Square ima i namlađeg trenera u ligi Antuna Bačića što dovoljno govori o svemu. Sigurno je da im iskustvo nije veliki adut, ali zato imaju ono što nitko nema, a to je mladost, energija i fanatizam. Pokazao se Square kao tvrd orah svima na početku sezone, a posebno treba izdvojiti da ih je Novo vrijeme pobijedilo u Dubrovniku iako je Square bio ravnopravan, a posebno treba izdvojiti utakmicu u Splitu protiv Split Tommy-a u kojoj su Splićani zabili pogodak za 2:1 pred sam kraj dvoboja, u zadnjim sekundama.
Crnici u Dubrovniku sigurno neće biti lako. Nakon sjajne igre protiv Novog vremena trener Jelovčić će od svojih igrača tražiti jednak pristup i gard. Sve što je protiv Makarana bilo sjajno treba ponoviti u ovom dvoboju da bi se u Dubrovniku izvojevala pobjeda. U uvertiri ove prvenstvene utakmice Crnica je odradila kup protiv MNK Hajduk kojeg je ispratila s jedanaest pogodaka i s visokom pobjedom i dobrim golgeterskim učinkom priprema se za dubrovački dvoboj. Crnica će u Dubrovniku moći računati na sve igrače, a Mijat i Vuković su također maksimalno spremni za razliku od prošlog tjedna kad su imali problema s virozom i ozljedom pa ih Jelovčić nije koristio protiv makarske momčadi. 
Trener Robertino Jelovčić pred ovaj dvoboj iskreno je priznao: "Ovo nam je možda najbitnija utakmica. Pobjeda nas vodi u visine i s njom zaboravljamo sve one izgubljene bodove. Dozivam i da nam se malo osmjehne sreća s obzirom da nam u ovoj sezoni nije baš naklonjena. U pet dosadašnjih dvoboja koje smo remizirali ili minimalno izgubili mogli smo ostvariti puno bolji rezultat samo da je bilo minimum sreće. Ali sreću treba  isprovocirati i čvrsto se nadam da ćemo s pristupom kao protiv Makarana na Baldekinu odnijeti pobjedu iz Dubrovnika.
Utakmica Squarea i Crnice igra se ovaj petak u 19:00 sati u SD Gospino Polje u Dubrovniku, a voditi će se splitska sudačka trojka Andrej Topić, Vedran Babić i Rino Pavlov, dok je četvrti sudac (mjeritelj vremena) Robert Hausvčka iz Dubrovnika. Delegat susreta je Luka Klaić iz Grude.

Tekst: H. Miočević
Slike: M. Balaban