CRNICA ELEGANTNO PROŠLA KROZ METKOVIĆ

22.2.2015. 2:45:02


II. HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA - REGIJA JUG
DVORANA DOM SPORTOVA - METKOVIĆ / 12. KOLO
SUBOTA, 21.2.2015. U 20:00 SATI

MNK METKOVIĆ - MNK CRNICA Šibenik - 2:6 (1:3)

Suci: Maro Kristić (Dubrovnik) i Mato Kalafatović (Dubrovnik)
Treći sudac: Mario Šetka (Ploče)
Delegat: Joško Proleta (Opuzen)

Strijelci: Bugarija 8.min., 0:2 Radman 13.min., 0:3 Bugarija 14.min., 1:3 J.Galov 16.min., 2:3 J.Galov 25.min., 2:4 D.Vuković 30.min., 2:5 D.Vuković 35.min., 2:6 Žarković 36.min.

MNK METKOVIĆ: Bezer(kap.), Medar, Marušić, Majić, Marević, Bebić, M.Petković, J.Petković, Ležinić, J.Galov, Mijoč, I.Galov, G.Galov.
Trener: Nikša Galov

MNK CRNICA ŠIBENIK: Baričić, Brčić, Radman, Bugarija, Žarković, Mijat, Vuković, Belakušić(kap.), Jurković, Đaković
Trener: Željko Silov   /   Predstavnik: Dragan Mišić   / Fizioterapeut: Ivan Petrušić


Na krajnje elegantan način Crnica je prošla možda i najteže gostovanje koje ju je čekalo u proljetnom dijelu prvenstva II.HMNL. Iako su najave bile ambiciozne s obzirom na tradiciju proteklih godina ipak je bilo podosta respekta prema domaćinuznajući da dolina Neretve krije velike majstore loptačkih sportova. Nedostatkom ponajviše Ivana Perice i ozljedom načetog kapetana Belakušića trener Silov znao je da je njegova momčad puno tanja defanzivno, međutim zaigrao je na kartu da s tako ofenzivnim igračima nikako ne može primiti pogodaka koliko ih može postići. Napadački će Crnica sjajno otvorila susret i povela 0:3 sa dva pogotka Bugarije i jednim Radmana, a nadu domaćinu dao je Josip Galov kad je zabio za 1:3. Kapetan Crnice Belakušić imao je sjajnu prigodu da iz penala u 16.minuti odvede svoju momčad na tri razlike, ali je bio jako neprecizan i promašio. Kako to biva početkom drugog poluvremena Josip Galov svojim drugim pogotkom smanjio je na 2:3 i Crnici napravio veliki pritisak i opterećenje koje je ubrzo otklonio Draga Vuković sa svoja dva krasna pogotka. Točku na "i" stavio je dobri Joško Žarković joji je postavio konačnih 2:6.
S ovom pobjedom Crnica je ostvarila 10 pobjedu u sezoni u 12 kola i na taj način najbolje najavila još jedno gostovanje koje je na rasporedu sljedećeg vikenda protiv Torcide u Splitu. Crnica se ovom pobjedom učvrstila na vodećoj poziciji sa 32 boda, trenutno čak 10 više od Hajduka s naznakom da Hajduk u nedjelju navečer igra protiv neugodnog Porto Tolera.