CFM-17 KREŠIMIROV KUP 2018

2.6.2018. 17:36:49

U nedjleju 3.6.2018. u SD Meterize održan je četvrti, odnosno zadnji ovosezonski Masters za kadete  pod nazivom "Krešimirov Kup 2018." Osam momčadi iz cijele Hrvatske borilo će se za titulu pobjednika Krešimirova kupa, a na kraju manifestacije proglasio  se i ukupni pobjednik, a to je MNK Brod 035. Uz stalne momčadi sudionike kao što su Crnica, Aurelia, Split Tommy i Futsal Dinamo na turniru su sudjelovali Zagreb - Gimka, Jezera, MNK Brod i MNK Brod 035. 
U grupnoj fazi najuspješniji su bili Aurelia Futsal i MNK Brod 035, dok su kao drugoplasirani iz svojih skupina u polufinale otišli Futsal Dinamo i MNK Brod. Krešimirov kup obilježile su i tenzije koje su iskakale iz okvira fer i koretnoga što je pomalo neuobičajeno s obzirom da razinu ponašanja u svim dosadašnjim mastersima. Ipak, na kraju je sve završeno sa stiskom ruke i nagradama za one koji su to zaslužili svojom igrom i kvalitetom. Ipak, akcent treba staviti na sjajne poteze, a bilo ih je pregršt, igrao se vrhunski futsal i zaista su svi mogli biti zadovoljni. Neuobičajeno za masterse Split Tommy je zapeo s natjecanjem već u grupnoj ostvarivši samo jednu pirovu pobjedu protiv Jezera. 
U finalnom dvoboju MNK Brod 035 vodio je rezultatom 2:0 na poluvremenu, a u drugom poluvremenu Aurelia je poravnala na 2:2 i na penale osvojila turnir ponajviše sjajnim obranama Frana Pedića. Čestitke momčadi Aurelie na sjajno odigranom turniru.

Najbolja petorka Krešimirova kupa:

1) Fran Pedić (Aurelia Futsal)
2) Ivan Tunuković (Brod)
3) Smajl Delić (Aurelia Futsal)
4) Fran Vukelić (Futsal Dinamo)
5) Tomislav Javor (MNK Brod)


Najbolji vratar: Fran Pedić (Aurelia Futsal)
Najbolji igrač: Smajl Delić (Aurelia Futsal)
Najbolji strijelac: Ivan Tunuković (MNK Brod 035)

Najbolji potez turnira: Luka Kolovnak (Aurelia Futsal) - 2 pogotka u finalu

1. MJESTO: AURELIA FUTSAL (Vinkovci)
2. MJESTO: MNK Brod 035 (Slavonski Brod)
3. MJESTO: FUTSAL DINAMO (Zagreb)
4. MJESTO: MNK BROD (Slavonski brod)


Foto: mnk-crnica.hr
Oko 1:30 na povratku sa Krešimirova kupa u Šibeniku u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog smrtno su stradali trener kadeta Futsal Dinama Matija Capar i mladi kadet Oskar Kadrnka. U šoku i nevjerici njihovim najbližima želimo izraziti iskrenu sućut!

Zašto ? Kako ? Zbog čega ?

Mnogo puta kad se tragedija dogodi suza govori za tisuću riječi. Svetu nedjelju proveli smo zajedno, gledali vas kako pobjeđujete, kako se radujete preokretu, kako proživljavate poraz i kako slavite treće mjesto Krešimirova kupa. Rastali smo se uz doviđenja, zagrljaj i čvrsti stisak ruke kao uvijek do sad. Sudbina je ipak nemilosrdna, a mi obični smrtnici! 
Počivao u miru Matija Capar ...
Počivao u miru Oskar Kadrnka ...
Riječi utjehe ne postoje, tišina nek' govori za nas, ovaj svijet je mnogo izgubio, počivali u miru Božjem!