ALUMNUS GOST NA ŠIBENSKOJ PREMIJERI

12.10.2017. 12:11:52

U okviru 2. kola 1. Hrvatske malonogometne lige, a na prvoligaškoj premijeri na Baldekinu gost šibenskih malonogometaša je zagrebački Alumnus. Nakon sjajne predstave u Podsusedu protiv aktualnog prvaka Nacionala, šibenska publika u subotu u 19:30 sati imati će priliku uživati u prvoligaškom futsalu protiv protivnika koji u hrvatskim okvirima uživa izniman respekt. Radi se o klubu koje je 2014. godine bio prvak Hrvatske i samim time ušao u krug najvećih hrvatskih klubova. Na otvaranju sezone Alumnus je gostovao u Labinu protiv Albone-Potpićan 98 i ostvario pomalo nestvarnu pobjedu 0:10. Deset golova zaista nije laku postići protiv nikoga pa tako ni protiv jednog prvoligaša ma koliko on imao problema. Trener Robertino Jelovčić u dvoboju protiv Alumnusa može računati na sve igrače koji su bili dio povijesnog prvoligaškog boda u prvom kolu, a na klupi će se naći i nekolicina darovitih juniora. 
U prvom kolu protiv Nacionala novopečeni kapetan kluba Ante Mijat sjajno je predvodio svoju momčad u liderskoj ulozi. Iako nije bio strijelac, asistirao je Marinku Šamiji za prvo vodstvo na utakmici 5:6. U uvodu pred utakmicu s Alumnusom kapetan je bio jasan: "Sjajan prvoligaški debi želimo na najbolji mogući način potvrditi u utakmici protiv Alumnusa. Jednostavno želimo ostvariti pobjedu i pred našim gledateljima prikazati se u jednom pravom svijetlu, što borbenije i što kvalitetnije. Ovim putem pozivam šibensku publiku da nam kao i do sada pruže podršku koja nam je prijeko potrebna."
MNK "Crnica" je u ovom dvoboju nastupiti u sljedećem sastavu: Robert Mišković, Filip Radaj, Mario Žumberac, Ivan Škugor, Nikola Pavić, Ante Mijat (kapetan), Dragan Vuković, Stjepan Perišić, Marinko Šamija, Antonio Parić, Josip Radić, Tonći Ljubić, Vicenzo Ćaleta-car i Filip Bura.
Utakmicu MNK Crnica - MNK Alumnus koja je na rasporedu u subotu u 19:30 sati voditi će splitska sudačka četvorka na čelu sa Ivanom Mujanom I i Edom Vulićem, treći sudac je Damir Jokić, dok je četvrti sudac ujedno i mjeritelj vremena Marko Munjiza. Delegat utakmice je Branko Kurtaj iz Šibenika.