ALEN PROTEGA VELIKO POJAČANJE CRNICE

14.1.2016. 15:06:24


ALEN PROTEGA - POJAČANJE CRNICE U NASTAVKU SEZONE


Nakon zimske stanke Uprava Crnice nije mirovala i za nastavak prvenstva ostvarila je svoju želju i u redove šibenskog drugoligaša dovela dugo željeno pojačanje Alena Protegu. Nakon 10 punih godina Protega se kao 29-godišnjak vraća na Baldekin, upravo tamo gdje je sve počelo i gdje je krenuo u svoju futsal priču. Svoju uspješnu karijeru započeo je u legendarnom MNK Baldekin. Nakon Baldekina krenula je prvoligaška bitka za opstanak u dresu Croatie Perković. Iz Croatie put ga je odveo u Kijevo Knin gdje je proveo četiri odlične sezone. Nakon sezone u Murteru karijeru je nastavio u Italiji gdje je jednu sezonu nastupao za talijanskog drugoligaša iz sjevernog Milana pod nazivom Lecco C5. Iz Italije nije mogao odoljeti zovu velikog Split Tommya koji je tad bio drugoligaš. U Splitu je suvereno osvojio 2.HMNL - JUG i kup Hrvatske te se plasirao u prvu ligu gdje je došao do finala prvenstva Hrvatske protiv Nacionala. Posljednja stanica prije dolaska u Crnicu bila je jesenska polusezona u Novom Vremenu iz Makarske s kojim se razišao korektno uz prijateljski stisak ruke. Uz svoju zavidnu klupsku biografiju može se pohvaliti sa 15 nastupa za mladu Hrvatsku reprezentaciju gdje je postigao 5 pogodaka, dok je u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske ostavio još dublji trag sa čak 27 nastupa uz 7 pogodaka.

Neminovnost je bila da Alen Protega jednom dođe u redove Crnice i to se upravo dogodilo u najboljem trenutku kada klub treba baš jednog takvog igrača, a uz to se radi o domaćem dečku koji je ponikao pokraj dvorane Baldekin, a Šibenik baš voli svoje domaće igrače. Radi se o igraču koji je u najboljim igračkim godinama, koji ima pregršt iskustva i sigurno će biti jedan od važnijih igrača i pomoći klubu da ostvari svoj cilj, a on je osvajanje 2.HMNL jug i plasman u prvu ligu. Trener Jelovčić sigurno najbolje poznaje Alena Protegu jer ga je trenirao dugo i upravo je pod njegovom komandom igrao možda najbolji futsal. Uopće ne sumnjamo da će ga Tino Jelovčić najbolje iskoristiti i integrirati u momčad, kao što ne sumnjamo kako će se Protega vrlo brzo prilagoditi klubu pokazati da je pravo pojačanje.

Nakon dolaska u Crnicu Protega nije krio zadovoljstvo i napomenuo je: "sretan sam što se vraćam u svoj grad, u klub koji igra drugu ligu, ali je po svemu prvoligaški. Želim dati svoj maksimum i dodatni obol da ove godine napokon osvojimo drugu ligu odemo korak dalje. Trenera Jelovčića poznam dugo, a on mene pozna još i bolje tako da sam siguran da će moje kapacitete najbolje iskoristiti i interesu momčadi. Jedva čekam početak treninga i ostvarivanje novih pobjeda i izazova."