ALEN PROTEGA OTIŠAO U ITALIJU

19.9.2016. 14:41:52


ODLAZAK ALENA PROTEGE IZ REDOVA CRNICE

Nepuna dva tjedna pred početak drugoligaškog natjecanja malonogometaše Crnice zateklo je neugodno saznanje o odlasku Alena Protege u Italiju, točnije u redove ambicioznog talijanskog trećeligaša  A.S.D. Bagnolo Calcio a 5. Nakon pola godine provedene u Crnici Protega je izrazio želju da se po drugi put otisne u neki od talijanskih klubova. Naime, prije nekoliko godina Protega je bio član talijanskog drugoligaša Lecco Calcio iz kojega je otišao u splitski Split Tommy. Uprava MNK "Crnica" nije mu pravila nikakve probleme prilikom odlaska poštivajući igračevu želju da se još jednom okuša u inozemstvu s obzirom da će uskoro napuniti trideset godina i da mu se vjerojatno  takva prilika više neće ukazati.
Na odlasku iz Crnice Protega je bio sretan što odlazi u novo životno okruženje, ali i tužan jer napušta svoje prijatelje i klub koji je prema njemu bio izuzetno korektan. U svom obraćanju bio je izravan: "jako mi je žao što ovako petnaest dana prije početka prvenstva ostavljam klub i suigrače bez svoje pomoći jer  osjećam da bi ova sezona trebala biti itekako plodna i uspješna. Priliku koja mi se ukazala za odlaskom nikako ne želim propustiti jer jako me privlači odlazak u Italiju i ovako ambiciozan klub kao što je  Bagnolo. Ostajem najveći navijač Crnice, jednom se sigurno želim vratiti, a bivšim suigračima želim ulazak u prvu ligu gdje i pripadamo.
U klupskim prostorijama A.S.D. Bagnolo Alen Protega je već predstavljen kao novo pojačanje, a u svom predstavljanju je ustvrdio: "prvi dojmovi u novoj sredini jako su pozitivni, imamo momčad koja je spoj iskustva i mladosti. Već sam igrao ranije u Italiji znam da nas očekuje fizički zahtjevna liga u kojoj moramo biti spremni što meni i odgovara. Na treninzima vam vidio pregršt talenta kod naših igrača i uvjeren sam da je pred Bagnolom odlična sezona u kojoj želim biti važna karika."