2017 - KRONOLOGIJA GODINE ZA PAMĆENJE

1.1.2018. 15:22:17

2018. godinu MNK "Crnica" pamtiti će kao najuspješniju u 27-godina dugoj povijesti. Uz sve uspjehe, uz sva ostvarenja ono najbitnije zasigurno je ulazak u prvu hrvatsku malonogometnu ligu. A kako je do toga došlo vrijedi se prisjetiti. Zaista je bilo teško, mnogo znoja je utkano u taj projekt i na kraju je san mnogih generacija ostvaren. Svima koji su dali svoj doprinos klupskim uspjesima u 2018.godini od srca zahvaljujemo!
Da vratimo film godinu dana unatrag: MNK Crnica je 2017. godinu dočekala kao trećeplasirana momčad druge lige, a za Kijevom je zaostajala jedan bod i to je bio rezultat koji nije zadovoljavao ambicije kluba. Uz sve to proljetni dio prvenstva bio je itekako zahtjevan jer na startu čekao nas je derbi u Kninu koji je trebao reći puno toga. 

Siječanj:

Osvježenja u momčadi bila su potrebna pa smo tako prvih dana 2017. godine ostali bez tri igrača s kojima je postignut sporazumni rastanak: Ive Bura, Robert Ljubić i Henrique Costa da Silva postali su bivši!


Uprava je dala sve od sebe i dovela tri sjajna pojačanja koja su podigli kvalitetu momčadi. Zvučno su u javnosti odjeknula pojačanja u vidu Mirka Jurjevića, Stjepana Perišića i Nikole Pavića. Trener Boro Matan odmah na početku priprema dobio je sjajnu družinu koja nije imala pravo na kiks!



Veljača:

Prvo kolo u Kninu dočekao nas je užareni teren dvorane Lovre Monti. Bila je to zaslužena pobjeda Kijeva, a Crnica nije bila na razini. Momčad pojačana na polusezoni, imenima prvoligaška izgorila je u želji da pobjedi i Kijevo je pobjeglo na velikih +4. Nakon utakmice smjenjen je trener Boro Matan, a na klupu se vratio šibenski stručnjak Robertino Jelovčić.



U svojoj premijeri Robertino Jelovčić upisao je pobjedu na Baldekinu protiv Ustanika, ali je Robert Mišković slomio ruku i mjesec dana je morao pauzirati. Zadnjeg dana prijelaznog roka 28.2. Heroji 2007 Vodice su Crnici ustupili svog vratara Marka Mihaljevića, a u suprotnom smjeru je otišao Ante Kosor.


Ožujak: 

Kadeti i juniori kluba osvojili su prva mjesta u svojim ligama, kadeti su u razigravanju ostvarili plasman na Završnicu PH, dok su juniori u razigravanju poraženi od Vrgorca. 




Druga momčad Crnice u Županijskoj malonogometnoj ligi u ožujku ostvarili dvije pobjede. Pobjeda protiv Pokrovnika 4:0, a potom je poražen Šubićevac 08 rezultatom 4:1.

Seniori u II.HMNL ostvarili maksimalan učinak u ožujku, a posebno treba izdvojiti tri gostujuće pobjede u Grudi, na Murteru i u Vodicama. Posebno se sjećamo fenomenalne utakmice u Vodicama gdje je ostvarena pobjeda 7:2, a utakmica je imala humanitarni karakter za žrtve Kornatske tragedije koji su nesretno stradali prije deset godina. S ovom pobjedom Crnica je po prvi put u sezoni zasjela na prvo mjesto ljestvice s bodom ispred Porto Tolera i dva boda više od Kijeva.


Travanj: 

Velika pobjeda u Pločama u borbi protiv direktnog konkurenta Porto Tolera rezultatom 2:5. Velika utakmica svih igrača, a posebno Mirka Jurjevića koji je odigrao maestralno. Crnica je pobjegla Portu Toleru 4 boda i titula je sve bliže Šibeniku. 


Filip Radaj potpisao stipendijski ugovor s klubom. Bio je to veliki trenutak za klub i za mladog, talentiranog vratara.


U finalu Agram Easter kupa u Zagrebu, trećeg iz serije CFM U-17 Crnica je u finalu poražena od Split Tommy-a na penale!



Tri kola prije kraja II.HMNL jug u dvoboju za prvaka Crnica je na Baldekinu demolirala MNK Hajduk rezultatom 5:0. Bila je to prava ljepotica jedna od najboljih utakmica Crnice ikad odigranih. Dva pogotka Perišića, po jedan Jurjevića, Šamije i Pavića. Dva kola prije kraja prvenstva Crnica je i dalje imala četiri boda prednosti.


U predzadnjem kolu II.HMNL Crnici je u Jezerima trebala pobjeda za osigurati prvo mjesto. Unatoč napadima, dobrim prilikama i trudu Jezera su pobijedila 1:0 i tako je Robertino Jelovčić doživio prvi poraz za kormilom Crnice nakon osam pobjeda. 


Zadnjih dana travnja Crnica je dobila domaćinstvo Završnice prvenstva Hrvatske za kadete. Završnicu je obilježila sjajna organizacija, fenomenalan futsal i ono nama najdraže odličan nastup naših kadeta koji su na kraju završili kao četvrti u Hrvatskoj. Prvak je postao Split Tommy.




Svibanj:

Pobjedom nad Torcidom 6:3 u zadnjem kolu na Baldekinu MNK Crnica osvojila II.HMNL-jug. 


U kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu ostvarene pobjede protiv Vinkovaca u gostima čak 11:3 i protiv Jesenja na Baldekinu 7:2. Protiv Jesenja posebno inspiriran bio je Marinko Šamija koji je postigao hat-trick. Krajem svibnja Crnica je na Baldekinu porazila Vinkovce rezultatom 19:2, a Vinkovci su na tu utakmicu došli s minimalnim brojem igrača. Crnica je s te tri pobjede došla na prag ulaska u prvu ligu. 


Odigrana je završnica TOP TIM FUTSAL LIGE i TOP TIM kup. Pobjednici lige mlađih je Gospa Van Grada, a lige starijih HMNK Vrgorac. Pobjednik kupa mlađih je Gospa Van Grada, a kupa starijih MNK Aurelia Vinkovci. 




Lipanj:

CRNICA POSTALA NOVI HRVATSKI PRVOLIGAŠ KOLO PRIJE KRAJA KVALIFIKACIJA. MNK Jesenje nije otputovalo u Vinkovce i tako je Crnica promovirana u društvo najboljih. Najveći uspjeh u povijesti kluba proslavljen je spektakularno uz nastup grupe Show legende.




Održan KREŠIMIROV KUP 2017, četvrti iz serije CFM U-17 koji je organizirala MNK Crnica. Pobjednik je MNK Aurelia Vinkovci koja je u finalu pobijedila MNK Split Tommy.



Na malonogometnom turniru u Jezerima U-11 Crnica osvojila drugo mjesto !!!


Filip Radaj i Tonći Ljubić, kadeti MNK Crnica pozvani u kadar hrvatske futsal reprezentacije U-17 u Požegu.


MNK CRNICA U-11 osvojila međunarodni futsal turnir u Zagrebu u organizaciji FC Nacional.


SUMMER CUP U-10 u organizaciji MNK CRNICA pripao momčadi FC NACIONAL



Srpanj:

Dragan Radman jedan od najboljih igrača koji je ikad nosio dres MNK Crnica rastao se s voljenim klubom i odlazi u MNK Heroji 2007.


Ivan Škugor, dosadašnji igrač MNK Heroji 2007 i Antonio Perić iz MNK Kijevo Knn novi su igrači MNK Crnica.



Održan plenum klubova I.HMNL: Crnica prvo kolo ide na noge aktualnom prvaku Nacionalu.


Kolovoz:

Crnica nastupila na Malonogometnom turniru u Vodicama  povodom deset godina kornatske tragedije. U finalu je poražena od Futsal Dinama na penale. Rezultat uopće nije bio prioritet jer najbitnije je bio sudjelovati i odati počast herojima,


Josip Radić, 20-godišnji igrač Kijeva novi je igrač MNK CRNICA.


Rujan:

Upisi u školu futsala i ulazak u šestu sezonu rada s mlađim kategorijama.


MNK CRNICA osvojila pripremni turnir u TRILJU pobjedom u finalu nad MNK Split Tommy II.


KUP GRADA ŠIBENIKA - SPLIT TOMMY OBRANIO TITULU pobijedivši Crnicu u finalu 4:3 pogotkom Grcića u zadnjim sekundama.



Na Kupu Grada Šibenika ozlijedio se Josip Vukičević i na žalost klub na njega neće moći računati jesenski dio prvenstva.


MNK CRNICA osvojila pozivni turnir na MURTERU pobjedom nad MNK Heroji 2007 rezultatom 4:1


Napustio nas je veliki prijatelj našeg kluba, ljudina od čovjeka Dane Danko Barišić, predsjednik MNK Rupe


Predstavljena nova klupska oprema za sezonu 2017-18.


Listopad: 

Na staru bod protiv Nacionala u gostima, povijesna pobjeda protiv Alumnusa i poraz od Futsal Dinama.


Pečetak Županijske malonogometne lige i TOP Tim futsal lige


Perišić i Šamija putuju s reprezentacijom u Kinu


Kadeti 2001. i mlađi sudjelovali na Orion futsal cupu u Vinkovcima, prvom od četiri TOP TIM futsal Mastersa U-17


Filip Radaj pozvan u Hrvatski futsal reprezentaciju za kvalifikacije na OI Mladih u Argentini.


Studeni:

Održan TOP TIM MASTERS U-9


U utakmici protiv Uspinjače (4:4) Dragan Radman se i službeno oprostio od dresa MNK Crnica


Studeni je donio remi na Baldekinu protiv Uspinječe, poraz u Slavonskom brodu, pobjedu nad Osijekom na Baldekinu, poraz u Vrgorcu i remi na Baldekin protiv Novog vremena u fantastičnoj utakmici.



Prosinac:

Prvog dana prosinca Crnica je ostvarila fantastičnu pobjedu u Dubrovniku protiv MNK Square rezultatom 2:6. 


Sjajnim igrama u ŽMNL MNK Crnica II došla do treće pozicije na tablici (3.12.)


U četvrtfinalu Crnica je porazila Hajduka s velikih 11:2., a preko studenata NK Universitas MNK Crnica jedošla do finala kupa Dalmacije. 


10. kolo I.HMNL: Poraz od Split Tommy-a 1:4 na Baldekinu u sjajnoj atmosferi. 



Teška pobjeda u zadnjem kolu jesenskog dijela u Labinu 4:5 i potvrda vrlo dobrog šestog mjesta u premijernoj sezoni.


Filip Radaj i Tonći Ljubić pozvani u zimski futsal kamp futsal reprezentacije U-17


Započela liga kadeta i juniora. Junori startali furiozno pobjedama nad Kijevom i Murterom. Kadeti pobijedili Mulinu, a izgubili od Jezera.



Poraz koji je došao kao pljuska u finalu kupa Dalmacije. MNK TORCIDA - MNK CRNICA 4:4. Pobjeda na penale 7:5.


Božićni TOP TIM FUTSAL MASTERS U-9 - Pobjednik MNK Primošten



MNK Crnica je s kadetima nastupila na Tommy Futsal cup-u. Drugi je to u nizu CFM U-17



Bila je to fotoretrospektiva svega onoga što smo prošli zajedno u  super uspješnoj 2017. godini. Još snažnije ulazimo u 2018. godinu za koju želimo da bude još bolja. Hvala što ste nas pratili i bilo podrška u našim usponima i padovima!