Subotić zamijenio Štrlu

19.12.2023. 0:00:54


Na prijedlog trenera Mladena Perice te nakon nekoliko dana međusobnih razgovora, došlo je do zajedničkog zaključka da se dovede novi trener, koji bi unio svježu energiju u momčad.


Izbor je bio samo jedan, a to je naš bivši igrač Saša Subotić, koji zadnju sezonu i pol uspješno, kao trener, vodi Vrgorac. Subotić je legenda Crnice, tu je okončao svoju igračku karijeru, a u četiri sezone u bijelom dresu ostavio je dubok pečat, kao uvertiru u ovaj novi put koji kojim je danas krenuo.


Rastanci mogu biti bez osjećaja, ali ovaj prekid suradnje s Mladenom Pericom je bolan. Najdugovječniji trener u Hrvatskoj odlazi s klupe nakon sedam sezona u kontinuitetu. Sigurno on nije najviše kriv za sedam bodova u devet utakmica, ali na žalost promjena je bila neminovna, jer ekipi treba nova energija.


Mladen Perica sigurno je umoran od futsala i od problema koje je imao u svlačionici u ovoj sezoni. Nakon što se malo odmori klub s njim planira neku drugu vrstu suradnje, jer to je čovjek koji u klubu nije bio običan trener. U sedam sezona postao je legenda, zavolio klub, a sukladno svom habitusu bio je uvijek gospodin, koji može birati što će u budućnosti raditi u klubu. Ne za godinu ili dvije, nego odmah!


Zanimljivo je da baš Subotić nasljeđuje Štrlu, koji je davno imao plan mu se Subotić nakon završetka karijere priključi kao pomoći trener pa jednog dana preuzme ulogu glavnog. Sportski put je htio da se to dogodi zaobilaznim putem, ali evo dogodilo se i Subotić dolazi u okruženje o kojem zna sve. U svlačionici Crnice ne može ga iznenaditi ništa je do jučer disao s tim igračima.


U prvom redu želimo mu sreću, jer bez nje ništa nema smisla, u drugom redu želimo da bude pametan te treće što mu želimo je da bude svoj, onakav kakav je i da vjeruje svom trenerskom instiktu i talentu kojeg nedvojbeno posjeduje.


Dobro nam došao natrag Suba!