Povijest kluba 1990 - 2015


ANTOLOGIJA JEDNOG KLUBA PROTKANA LJUBAJU LOKALNIH ZANESENJAKA

 

 

 Prvi koraci …

 

Klub je osnovan u periodu  najvećih političkih, teritorijalnih i ekonomskih  promjena u novijoj povijesti naše države, odnosno  u vrijeme početka raspada tadašnje SFRJ. Točnije, Malonogometni klub Crnica osnovan je 15. kolovoza 1990. godine na dan Velike Gospe što predstavlja još veću draž i važnost tom velikom trenutku bogate klupske povijesti. Ponosni smo na taj veliki trenutak i s oduševljenjem čekamo svaki novi rođendan, a ove godine čeka nas jubilej, 24 godine sretnog života, 24 godine pobjedničkog ritma i isto toliko godina  zadovoljstva…

 

Zašto baš „Crnica“ ?

 

 

Klub je nazvan po istoimenom kvartu, jednom od najvećih i uz Dolac najstarijem šibenskom predgrađu. Crnica je predgrađe koje ima više od 5000 stanovnika, smješteno uz more, zasigurno najatraktivniji dio grada, „kvart“ koji je Gradu Šibeniku dao mnoge velike osobe.

 

                                           

Nogomet prije 1990. godine u Crnici …

 

 

Nogomet prije Domovinskog rata u našem „kvartu“ ima veliku i slavnu tradiciju. Nogometni klub „Metalac“ bio je ponos kvarta, klub koji je na životu držala tadašnja tvornica elektroda i felolegura. Metalac je čak nastupao u tadašnjoj drugoj Hrvatskoj ligi i bio njen zapažen član. Klub je imao godinama fenomenalnu momčad, odličnu organizaciju i pune tribine na domaćim utakmicama. Međutim, raspadom Jugoslavije i gašenjem tvornice ugasio se i Metalac, ljubav mnogih generacija.

 

                       

MANGAN …

 

Mnogi ljudi niti ne znaju što je mangan, ali oni koji su svoje djetinjstvo od sedamdesetih do početka devedesetih proveli u Crnici jako dobro znaju kako izgleda onečišćeni manganski zrak koji je godinama proizvodilo TEF. Mnogi su u šali govorili i godinama se smijali na račun Crničana da im je mangan „isprao“ mozak. Ipak Crničani su mangan iskoristili kao nešto što je ovaj kraj učinilo specifičnim pa su tako nastajale i mnoge pjesme s manganskom tematikom.Športski život u Crnici …

 

 

Crnica je nadaleko poznata po otvorenom olimpijskom bazenu i nedavno novoizgrađenom zatvorenom bazenu te po mnogim vaterpolistima koji su proizašli iz tog velikog kluba. Najveći od njih je Perica Bukić zasigurno. Osim vaterpola Crnica je poznata po skokovima u vodu te plivanju. Naravno, najveći rivalitet vezan je uz mali nogomet jer u Crnici postoji još jedan klub zvani Catanaggio. To je klub koji je osnovan dvanaest godina prije Crnice i upravo je Crnicu i Catanaggio vezalo najveće rivalstvo. Ta dva kluba danas su najbolji športski primjer odličnih odnosa i iskrenog prijateljstva.

 

 

Prve utakmice:

 

 

Klub je u svojim počecima imao jednu strašnu generaciju predvođenu Mijatom, Radovčićem, Kuvačem, Protegom i ostalim  Crničkim momcima. Idila je trajala kratko jer su odreda svi loptu zamjenili puškama i krenuli u Domovinski rat obraniti naš grad. Nogomet je toga trenutka postao sporedna stvar, ali ne i klub. Klub je nastavio funkcionirati i čekati bolja vremena, mir i blagostanje. Naravno, usklikom „oba dva, oba dva su pala“ upaljeno je zeleno svjetlo da se klub već može pripremati za svijetle trenutke koji ga čekaju.

 

 

Noćni malonogometni turnir u Crnici ….

 

Od početka devedesetih do 2005. godine Malonogometni klub Crnica tradicionalno je organizirao noćni malonogometni turnir. Turnir je bio simbol prestiža i kvalitete, zasigurno jedan od najvećih i najboljih u Dalmaciji koji je privlačio više od pedesetak ekipa iz cijele Dalmacije te igrače iz cijele Hrvatske. Na tribinama se znalo okupiti više od 2500 gledatelja koji su stvarali fantastičnu atmosferu. Na turniru su nastupale neponovljive momčadi splitskog Foto Ante Stojana, zadarskog Tina, perkovačke Croatije i mnogih velikana koji su u to vrijeme harali malim nogometom. Tko i malo prati pali nogomet nikad neće zaboraviti ljeto 1997. godine kada je Crnica na krilima čudesnog „purgera“ Stjepana Pavlica osvojila „svoj“ turnir , vjerojatno najjači od svih održanih. Nakon 2005. godine turnir se više nije održavao zbog jako lošeg stanja malonogometnog igrališta koji je u vlasništvu Grada Šibenika, a grad se još nije odlučio za njegovo renoviranje. Čekaju se neka bolja vremena …

 

 

Crnička humanost na djelu…

 

Cijeli prihod od sponzora i ulaznica sa utakmice derbija kola Crnica-Porto Tolero darovan je ugroženoj Crničkoj obitelji s posebnim potrebama. Na utakmici je priređena velika fešta, Crnica je utakmicu pobijedila rezultatom 6:2 i tako na još ljepši način priredila da se iznos od 5000,00 kuna uruči  don Olegu Petroviću župniku Župe Pohođenja BDM Njivice .

 

Sportske igre mladih – prvaci Hrvatske 2005.

 

2005. godine ostvaren je najveći uspjeh kluba u juniorskoj konkurenciji. Crnica je pobjedom protiv Hajduka postala prvakom Hrvatske. Taj dan na splitskim Brdima ova generacija vječno će pamtiti.

 

                                   

 

2005./2006. Prva velika sezona jedne velike generacije – ŽMNL

 

Golobradi mladići predvođeni legendarnim Milom Rupićem te sezone podigli su grad na noge, nakon mnogih godina pojavila se jedna klapa, generacija za pamćenje čiji obrisi žive i danas. Upravo ova generacija bila je put koji je pokazao da ovaj klub ima viziju, tj. Da mladi igrači trebaju dobiti svoju priliku i da ih treba „istrpiti“ i podržati jer će se to uvijek vratiti dvostruko. Crnici se zaista vratilo višestruko !

 

                                    

 

Županijski kup 2007./2008. – jedan od najvećih trofeja

 

Crnica je u listopadu 2007. godine osvojila Županijski kup.  U finalu je ostvarena velika pobjeda protiv MNK Banzoga 3:0 .

 

                                   

2009./2010. Osvojena Županijska malonogometna liga i izboren ulazak u II. HMNL …

 

Godina kad je Crnica ostvarila svoj san i postala punopravni član II. HMNL. Crnica je superiorno osvojila ligu i zasluženo krenula prema većem rangu.

  

Razdoblje iza 2010. – najljepše stranice klupske povijesti

 

 

Crnica je u sezoni 2010./2011. ušla u II. HMNL i odmah pobrala simpatije cijele Dalmacije, ali i šire, odnosno mnogih zaljubljenika u mali nogomet. Nikad nitko u povijesti tko je kao debitant ušao u II. HMNL nije postao takav hit kao Crnica. A Crnica je pokazala kvalitetu, odigrala velike utakmice i na kraju zauzela fenomenalno četvrto mjesto u svojoj prvoj sezoni.

 

Sezona 2011./2012. donijela je još ljepšu priču. Crnica je stasala u jedan respektabilan klub pred čijom se kvalitetom protivnici tresu. Umjesto trenera Željka Silova koji je za kormilom momčadi proveo šest više-manje uspješnih sezona, doveden je bivši proslavljeni Hrvatski reprezentativac Ivica Podrug. Podrug je podignuo ozbiljnost, kvalitetu treninga i discipline i rezultati su odmah bili vidljivi. Odigrane su velike utakmice, nadigrani veliki protivnici i Crnica je do samog kraja bila kandidat za prvaka. Crnica je u toj sezoni odigrala u Dubrovniku jednu strašnu utakmicu i pobijedila velikog dubrovačkog Squarea rezultatom 6:3. To je jedna od najvećih klupskih pobjeda u povijesti kad se uzme u obzir da se radilo o derbiju prvenstva i direktnoj utakmici za prvo mjesto. Ipak na kraju prvenstva odlučivale se nijanse i Crnica je zauzela treće mjesto, dok je prvak postao Mnk Novo Vrijeme Makarska.


SEZONA 2013./14. - NAJUSPJEŠNIJA SEZONA U KLUPSKOJ POVIJESTI


Kakva sezona, kakav rezultat, fenomenalna klapa i još bolja kemija. Za kormilo broda koji je bio pomalo zaljuljan opet se vratio pravi kormilar Željko Silov i pokazao da je pravi izbor i  pravi čovjek na idealnom mjestu. Prava je šteta za Crnicu što se mega momčad Split Tommy našao "slučajno" u ovoj ligi jer da nije bilo toga Šibenik  bi vjerojatno slavila novog prvoligaša. U sezoni 2013./14. Crnica je zauzela drugu poziciju i osvojila 41 bod. Prvo mjesto uzeo je Split Tommy sa 60 bodova. Treće mjesto pripalo je Porto Toleru sa 36 bodova. Prvi topnik lige je Dragan Radman sa 35 pogodaka, drugi je naš Šibenčanin Franco Jelovčić sa 33, dok je treću topnik lige Dragan Vuković, udarna igla Crnice ,sa 29 pogodaka. Radman i Vuković svojim pogocima prezentirali su se kao jedan od najubojitijih tandema u povijesti svih liga. 


SEZONA 2014./15. – SEZONA KAO NAJVEĆI IZAZOV

 

Nova sezona je pred vratima i vjerojatno najveći izazov za sve one koji vole klub i koji žele da prva liga dođe u Krešimirov grad. Crnica je napravila sve preduvjete i osigurala momčadi najbolje uvjete. Momčad je zadržana na okupu, a nova pojačanja su sletjela u svlačionicu u vidu velike zvijezde Hrvatskog futsala Joška Žarkovića, bivšeg igrača Crnice Ivana Perice, Antonija Bumbaka, godinama velike želje crničke uprave te Rafaela Baričića jednog od najboljih vratara u Dalmaciji. Trener Željko Silov na raspolaganju ima sve najbolje vedete i sad ostaje da napravi  najljepšu simfoniju. Nadamo se da ćemo se na kraju radovati jednom velikom uspjehu šibenskog malog nogometa.REZIME SEZONE 2014/15 - NAJVEĆA OSTVARENJA I RAZOČARENJE ZBOG NEULASKA U 1.HMNL


Definitivno ovo je bila najveća sezona u 25 godina povijesti. Crnica je od samog početka pokazala tko je gazda u Dalmaciji te je cijelo prvenstvo suvereno vodila na ljestvici. U jednom trenutku svojim protivnicima bježala je velikih 15 bodova, da bi na kraju završila u plusu sa 8 bodova i tako mirno dočekala kvalifikacije. Kvalifikacije su bile jedna posebna priča koja je tresla sve ljubitelje kluba i sve simpatizere futsala grada Šibenika. Prepun Baldekin, prava atmosfera, navijanje i strast za malim nogometom obilježili su jednu euforičnu priču koja je na kraju pomalo tužno završila. Za ulazak u prvu ligu borile su se četiri momčadi: Crnica, Potpićan, Futsal Dinamo i Aurelia Vinkovci. Iako su Crnicu svi već vidjeli u prvoj lizi na kraju se pokazalo kako momčad Željka Silova nije bila spremna za takvu jednu razinu. Momčad je izgorila u velikoj želji, neke utakmice je odigrala fantastično, ali generalno momčad nije pokazala svoje pravo izdanje koje ju je krasilo u cijelom prvenstvu. Na kraju su Dinamo i Potpićan ušli u prvu ligu dok će Crnica to pokušati ostvariti u narednoj sezoni.


 

Najbolji strijelci kluba proteklih sezona …

 

Dragan Radman (1986)

Sezona 2005./2006. – 15 pogodaka

U svojoj prvoj sezoni sa 19 godina odmah je dao naznake da će biti veliki igrač. Nakon Crnice prešao je u tada drugoligaša Murtera. Bio je igrač Zvonik Plehana, Kijeva, ponovno Murtera i Histrije. U Crnicu se vratio u siječnju 2013. Godine.

 

Ivica Ninić (1972.)

Sezona 2006./2007. – 17 pogodaka

Iako već na zalazu karijere, sa 35 na leđima odigrao je impresivnu sezonu. Cijelu svoju karijeru do 32. godine proveo je u crničkom Catanaggiu, a seniorsku karijeru završio u Crnici nakon četiri jako dobre sezone.

 

Tomislav Malenica (1987.)

Sezona 2007./2008. – 19 pogodaka

Najveći talent koji je u zadnjih deset godina igrao za Crnicu, a nije napravio u malom nogometu koliko je objektivno mogao. Proveo je u klubu šest divnih godina dok ga život nije odveo u Zagreb.

 

Ante Mijat (1991.)

Sezona 2009./2010. – 17 pogodaka

Prvi igrač u povjesti Crnice koji je zaigrao za reprezentaciju Hrvatske. Dijete Crnice i dečko kojemu je ovaj klub dao mnogo i bio poligon za odlazak u jaču konkurenciju, u I. HMNL.

 

Igor Stegić (1980.)

Sezona 2008./2009. – 16 pogodaka

 

Sportaš od glave do pete, a vođa na terenu. Nametnuo se i postao jedan od najvećih koji su igrali u Crnici. Odigrao je dvije prekrasne godine i najzaslužniji je za plasman Crnice u II. HMNL.

 

Ante Pavlović (1982.)

Sezona 2010./2011. – 20 pogodaka

Najbolji „stranac“ koji je ikad igrao u Crnici. Nikad nitko nije dao klubu od igrača sa strane koliko je on dao. Rođeni Zadraanin, ali po ponašanju i odnosu prema klubu pravi Crničanin. Crnica zna cijeniti pravog igrača i čovjeka, a Ante je već legenda kluba.


Dragan Vuković (1988.)

Sezona 2011./2012. – 18 pogodaka

Rasni strijelac, jedan od najvećih u povijesti kluba. Jednako neustrašiv i ubojit u velikom i malom nogometu. Crnici je dao dimenziju više i pokazao se kao pravi momak i veliki igrač.


Dragan Radman (1986.)                                               

Sezona 2012./2013. – 13 pogodaka

Povratnik u svoj matični klub, vratio se nakon 6 sezona kao jedan pravi iskusan igrač i pomogao klubu u povratku  na stare staze slave.


Dragan Radman (1986.)                                               

Sezona 2013./2014. – 35 pogodaka

Sezona iz snova za Dragana Radmana, ali način na koji je postao najbolji strijelac lige je fascinantan. Naime, Crnica je zadnje kolo gostovala kod Metkovića, a Radman je na svom kontu imao 30 pogodaka, a igrač Split Tommya Franko Jelovčić 33. Odličnom utakmicom i golgeterskim instiktom Radman je Metkoviću zabio pet pogodaka i odnio ovu prestižnu titulu, dok je Jelovčić ostao na brojci 33.


Dragan Vuković (1988.)

Sezona 2014./2015. – 28 pogodaka

Veliki radnik, neustrašivi trkač Dragan Vuković sa 28 pogodaka u navedenoj sezoni bio je drugi strijelac lige. Dugo je bio prvi favorit za prvog topnika lige, ali Petar Knežević iz MNK Kijevo Knin u jednoj utakmici zabio je 10 pogodaka i tako pomalo nezasluženo došao do 34 pogotka i pretekao Dragana Vukovića.
LJUDI KOJI SU OBILJEŽILI POVIJEST CRNICE

 

 

Ante Kulušić (1958.) - predsjednik

                                     

                                             

Prvi predsjednik Malonogometnog kluba „Crnica“. Istaknuti šibenski političar i međunarodni nogometni sudac koji je u ratno vrijeme brinuo o klubu i imao je svoju ulogu u razvoju  malog nogometa u Crnici.

 

 

Davor Aleksić (1968.) - predsjednik

                                      

 

Drugi predsjednik Malonogometnog kluba Crnica. Bio je izuzetno omiljen među tadašnjom generacijom Crničkih malonogometaša. Uvik spreman za pomoć, druženje i zabavu. Bio je predsjednik kluba u vrijeme najvećih „potresa“ kad je klub bio na prekretnici, ali je odigrao  bitnu ulogu što je klub danas na ponos svima.

 

 

Ante Rakić (1979.) - predsjednik

 

                                         

Zadnji, najmlađi, najdugovječniji i najuspješniji predsjednik Malonogometnog kluba „Crnica“. Od svoje rane mladosti pokazivao je smisao za organizaciju i planiranje. Već kao mlad momak, 25-godišnjak preuzeo je klub, napravio fantastične stvari i pokazao svima kako je u svim svojim potezima bio u pravu.

 

Željko Silov (1963.) – trener

 

                                     

Najdugovječnija osoba u povijesti Malonogometnog kluba „Crnica“ . Pune 22 godine bio je dio Crnice, duša i tijelo kluba i kvarta u kojem živi svoju svakodnevicu. Svojom osobnošću, ponašanjem, pojavljivanjem u javnosti te karizmatičnim vođenjem utakmica godinama je davao posebnu dimenziju klubu. Znao je i dan danas zna zapaliti atmosferu i dovesti gledatelje na tribine, znao  je isprovocirati sve oko sebe, ali i bezbroj puta biti nepotrebno isprovociran. Kod njega nema  sredine jer ljudi su ga mogli samo obožavati ili ne voljeti. Sve je to  Željko Silov jedna od najvećih legendi ovoga kluba. U lipnju 2012. godine napustio je klub bez pozdrava, bez ikakvog službenog priopćenja ili obrazloženja. Preuzeo je gradskog rivala, momčad „Hrvatski Dragovoljac Meterize“, novog člana II. HMNL jug. Nakon godinu dana na klupi „dragovoljaca“ uprava kluba ga je vratila na klupu svog najdražeg kluba i to se pokazalo kao pun pogodak. Naime, odmah je pokupio simpatije javnosti, vratio vedar duh u klub i uspjehe koji su godinama krasili Crnicu.

 

 

Dario Kulušić (1986.) – dugogodišnji kapetan, tajnik i dopredsjednik

 


 

Dugogodišnji kapetan, tajnik i dopredsjednik  Malonogometnog kluba „Crnica“. Igrač s više od 500 nastupa u dresu svog najdražeg kluba kao kapetan te čovjek koji brine i o onim najsitnijim detaljima u klubu. Uz  sve to, savezni je nogometni sudac, na listi II. HNL i pred njim je svjetla budućnost i mogućnost ostvarivanja dobre karijere. U klubu je aktivan dušom i tijelom od 2003. godine i njegova uloga u stvaranju današnje Crnice je jako velika. 

 

Srećko Rončević (1962.) – jedan od osnivača

 

 

 

Otac svih onih koji su ikad zagazili na igralište u Crnici. Alfa²i omega „malog baluna“ u kvartu. Uz njega su odrasle sve Crničke generacije u zadnja dva desetljeća. Uopće ni ne treba spominjati činjenicu da je upravo on 2003. godine bio začetnih i zagovornik odluke da se jednoj generaciji igrača koje je upravo on oblikovao pokloni prilika da dobiju pravu mogućnost i krenu otpočetka i brane boje svoga kluba u 1. ŽMNL. Tek sada s ove vremenske distance kad se malo pogleda u prošlost oni bolji poznavatelji života u Crnici shvatit će koliko je ovaj čovjek bio velik i kako danas nema ljudi koji su s tolikom ljubavlju, entuzijazmom i željom živjeli za svaki novi dan, za svaku novu utakmicu, koji su slavili pobjede, a bili veliki u porazu.

 

 

Robert Ćaleta Pitle (1967.) – igrač i osnivač kluba

  

 

Najveći virtuoz malog baluna kojeg je Crnica ikad imala. Znao je sakriti loptu tako da mu ni jedan protivnički igrač nije ništa mogao. Ima velike zasluge u osnivanju kluba i upravo je on možda i najzaslužniji što je Crnica krenula u jednu lijepu priču 1990. godine. I danas u poznim igračkim godinama kad ga gledamo to je melem za oči . Nažalost nikad nije napravio karijeru kakvu je mogao, ali uvijek će ostati upamćen kao najveći crnički talent.

 

 

Igrači koji su obilježili povijest kluba ...

 

Zvonimir Radačić (1969.)

 

Rođeni strijelac, s brojem 11 na leđima bio je jedinstven i prepoznatljiv. Obilježio je jedan lijepi period kluba i ostat će upamćen po brojnim golovima koje je postigao u najdražem dresu.

 

Robert Kuvač (1971.)

 

Robert Kuvač Glista, popularni Pikadilly iz vremena kada je Crnica žarila i palila po turnirima. Legendarni kapetan i vječni broj 3 na dresu ostat će upamćeni kad se prisjetimo njegovog imena. Nakon završetka karijere u dresu Crnice ostao je i dalje uz klub, pomažući klub financijski i na sve ostale načine.

 

Boško Mijat (1968.)

 

Veliki igrač, znalac i virtuoz. Nije ni izbliza napravio karijeru kakvu je svojim talentom zaslužio. Bio je igrač kojeg su svi cijenili, a protivničke ekipe plašile. Od dresa Crnice oprostio je u ljeto 2002. godine na turniru u Crnici uz prigodno cvijeće. Crnici je podario i svoje nasljednike Antu i mlađeg Bruna koji imaju veliki potencijal da ostvare lijepe malonogometne karijere.

 

Mario Višić (1969.)

Čovjek koji je bio specifičan po svemu i mao je bitnu ulogu u klubu u svom vremenu. Fin igrač, tehnički potkovan i istančanim osjećajem za gol protivnika. Svoj odličan udarac znao je često iskoristiti i biti opasan za protivnike. Nakon što je prestao s nogometom krajem devedesetih, opet se vratio u Županijsku ligu  da pomogne jednoj novoj generaciji u pokušaju dizanja kluba na stare grane. Uz njegov športski život klub se može ponositi činjenicom da je upravo on, čovjek iz našeg kluba Načelnik postaje Prometne Policije Šibenik.

 

Stipan Pešić (1982.)

 

Stipan Pešić, najveći poštenjak koji je ikada obukao dres Crnice. Došao je u klub u ljeto 2006. godine i već je sedmu sezonu stoji na vratima kluba. Skupio je više od 250 nastupa u dresu Crnice. Svojim ponašanjem, odnosom i karakterom kupio je povjerenje svih, zadužio klub i postao živa legenda. Njegove kvalitete nikad nisu dolazile u pitanje. Nažalost, u prosincu 2012. godine u automobilskoj nesreći ostao je prikovan za invalidska kolica. To je bio jedan od najemotivnijih i najtežih trenutaka za naš klub.

 

                                                                                     Igor Stegić (1980.)

 

Odigrao je za klub dvije velike sezone i bio najzaslužniji za osvojeni naslov prvaka 1.ŽMNL 2010. godine . Bio je igrač i trener na terenu te veliki autoritet u svlačionici. Posebno su ga respektirali mlađi igrači kojima je nesebično pomagao u njihovom nogometnom razvoju. 


                                                                                     Mihovil Ledenko (1987.)


Četiri i pol sezone odigrao je u dresu Crnice. U tom periodu bio je nastandardniji igrač, zahvalan i pošten borac. Rastanak je došao u jesen 2013. kao neizbježan čin, ali na  jedan kulturan, prijateljski i sportski način.

 

Dino Belakušić (1980.)

 

Takav temperament rijetko se viđa. Nekada odaje dojam „totalnog luđaka“ na terenu, a kad se stvari poslože i kad svi postanu svjesni situacije onda tek na vidjelo dođe o kakvom je pozitivcu riječ, osobi koja sve daje za svoj klub, koji drži atmosferu u ekipi. Odigrao je mnogo velikih utakmica za Crnicu i zaslužio kapetansku traku. Iako nekad pretjera u svojim šalama i dosjetkama jedno je sigurno; kad ga upoznate ne bi ga mijenjali ni za što…

                           

                                                                                    Mile Rupić (1978.)

 

 

Kad je dolazio u Crnicu iz Murtera na Badnjak 2005. godine bio je to transfer ravan najvećoj senzaciji. Ispisao je najljepše stranice klupske povijesti, odigrao tri fantastične sezone i bio glavni lik prilikom osvajanja kupa 2007. godine.

 

 

Mario Malada (1983.)

 

 

Došao je u klub  tiho, samozatajno, bez velikih najava i obećanja, a pokazao se kao čovjek kojemu crnička krv teče venama. Odigrao je šest sezona i živio s klubom svaki trenutak. Vrata kluba su mu uvijek otvorena. Sportaš u duši, a profesor na papiru i baš zato zaslužuje priliku da jednog dana možda bude trener u klubu koji je kroz brojne godine svojim karakterom i oblikovao, stvarao i dizao na veću razinu.

 

Stipe Roško (1983.) 

 

Crnica nikad neće zaboraviti prekrasne godine koje je dao klubu. Bio je temelj stvaranja današnje Crnice i prvo Crničko srce. Život ga je odveo u Trogir, ali povezanost njega i ovog kluba ostat će vječna.


                                                                                     Ante Pavlović (1982.)


Rođeni Zadranin, igrač koji sebi i manjku sreće može zamjeriti zašto nije napravio vrhunsku karijeru. Rijetki su  igrači kao on koji znaju i imaju sjajne predispozicije. Crnica je imala sreću što ga  je imala, a on je Crnici na najljepši način vraćao. Nikad niti jedan igrač sa strane nije toliko dao klubu kao on. I dan danas je dio kluba i spreman uskočiti kad god zatreba.

 

 

Jedan važnih  trenutaka u klupskoj povijesti…

 

 

zasigurno je dolazak Ivice Podruga na kormilo kluba u srpnju 2011. godine . Klub je želio nešto novo, a dobio je čovjeka koji je veliko ime u „malom balunu“, koji je garancija rada, reda i discipline. U svojoj prvoj sezoni opravdao je sva očekivanja i napravio velike uspjehe.

 

 

CRNICA - STARI GRAD – najveći protivnik i najveći derbi u gradu

 

Godinama su susreti ove dvije momčadi više od nogometa. Bez obzira na formu, bez obzira na položaj na tablici nikad u ovom dvoboju nema favorita. A onom tko u ovom dvoboju postigne pogodak ili svojim pogotkom odluči pobjednika obično pripadne titula glavne „face“ u gradu !

 

                             

Naša škola „malog baluna“

 

Početkom sezone 2011./12. čelnici kluba odlučili su se za nešto novo, nešto što Grad Šibenik nikad nije imao; osnovali su školu futsala i prvi dojmovi su fantastični. Škola je počela sa radom početkom listopada 2011. godine i broji više od 80 djece u kategorijama tića, pionira, kadeta i juniora. Treninzi se odvijaju četiri puta tjedno u večernjim satima u šibenskim dvoranama Baldekin, Tehnička škola i Meterize. I još nešto u ovoj priči se mora naglasiti; naime, djeci je omogućen i besplatan prijevoz na treninge što je jako  važno. Djeca su presretna zbog ove škole futsala i postoji tedencija rasta djece u klubu. S ovim potezom Crnica je pokazala da je ovo jedini ispravan put kojim se mora ići, put kojim klub sam stvara igrače koji će jednom zaigrati u seniorskoj konkurenciji. Opće će poznato da su u prošlosti djeca kad izgube mogućnost da napreduju u velikom nogometu dolazili u futsal, ali ruku na srce, moderni futsal je jedan sasvim drugi sport od  nogometa i samo s ovakvim školama futsal može ići naprijed dok je sve ostalo zabluda. U školi malog nogometa rade stručni treneri, odreda vrsni malonogometaši koji djecu uče novim vještinama. Uz sve poteze u klupskoj povijesti smatramo da je ovo daleko najveći potez koji će klubu dati krila u budućnosti i privilegiju da futsal kao šport bude uz bok svim ostalim športovima i športskim školama.CRNICA POKREĆE REVOLUCIJU OSNUTKOM LIGE FUTSALA ZA NAJMLAĐE …

 TOP TIM FUTSAL LIGA

PO PRVI PUTA U HRVATSKOJ … DOKAZ DA CRNICA ŽIVI BUDUĆNOST !Ono što prije nekoliko godina nitko nije mogao ni zamisliti da se može ostvariti i dogoditi upravo je realizirao MNK Crnica i to na spektakularan način. Naime nakon osnutka škole malog nogometa prije tri godine nakon nekog vremena stvorio se problem natjecanja onih najmlađih, tj. djece do 8, do 10 i do 12 godina. U Crnici nisu htjeli čekati

i uzeli su stvari u svoje ruke te samoinicijativno po prvi puta i Hrvatskoj napravili nešto što ni HNS nikad nije uspio. Crnica je organizirala dvije lige, za kategoriju TIĆI i kategoriju PIONIRI. U navedenim ligama zaista nevjerojatno zvuči podatak da su sudionici i momčadi iz drugih županija kao što su HMNK VRGORAC, jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj i MNK Bonito iz Kaštela. Osim njih u ligama nastupaju MNK RUPE, MNK JEZERA, MNK HEROJI 2007 VODICE, MNK PRIMOŠTEN i domaćin MNK CRNICA. Liga se igra svake nedjelje od 9 – 15 sati u SD Meterize i zaista je prekrasno vidjeti tristotinjak djece koji se nadmeću u želji za pobjedom i ostvarenjem najvećih ciljeva. Ovako nešto je trebalo malom nogometu, Gradu Šibeniku i nadamo se da će oni koji trebaju ovo prepoznati i dati vjetar u leđa jedinstvenom projektu koji će ovaj sport dignuti u visine. 

 

                      

                                                    HEIRO CUP 2012. – PRVI  ODLAZAK NA MEUNARODNI TURNIR

Rzeszow, Poljska 15.-16./12/2012.

 

 

Jedan od najljepših vikenda Crnice zasigurno je bio odlazak na ovaj prestižni poljski turnir. Jedno lijepo iskustvo, prekrasni domaćini, fenomenalno organiziran turnir, sve je bilo na visokoj razini. Zauvijek ćemo pamtiti poljsku hladnoću, putovanje i sve što je bilo vezano za prekrasan jug Poljske i grad Rzeszow .HEIRO CUP 2014. – PUTOVANJE ŽIVOTA JEDNE PRAVE KLAPE

Rzeszow, Poljska 18.-21./12/2014.

 

Bilo je to jedno od najljepših putovanja organiziranih u okviru kluba. Kao prava klapa momčad je bila skupa četiri dana i četiri noći. Kombinacija mladosti i iskustva predvođena Željkom Silovom i nevjerojatnim Draganom Mišićem Miškom bila je strašna kombinacija. Momčad je pružila fenomenalnu igru i borbu na turniru i na kraju porazom u četvrtfinalu zauzela dobro peto mjesto. Svi sudionici putovanja zauvijek će pamtiti poljski idilu i svi skupa jedva čekamo povratak u ovaj divan grad. 


 

Koncert „Show legendi“ povodom 23 godine kluba

10.05.2013. ispred Caffe bar Delta u Crnici

 

                                            

 

23 velike godine kluba, 23 godine ponosa. Cijela Crnica gorila je te lude Crničke noći.

 

 

PLAN ZA BUDUĆNOST …

 

Crnica je fantastično organiziran klub. Ima „dušu“,  viziju, kvalitetu, mlade ljude željne rada , stručan kadar i što je najvažnije želju na napredak. Klub je podigao letvicu funkcioniranja na jednu visoku  razinu i želimo tako nastaviti. Naši mladi igrači osjećaju se sretno, zaštićeno i među njima se rodilo jedno veliko prijateljstvo te bezgranična podrška. Jedina boljka kluba je ona kronična za sve sportove, a to je financiranje. Klub se financira donacijama prijatelja kluba, a nemali broj puta i novcem iz vlastitih džepova fanatika koji vode ovaj klub. Šibenik i mali nogomet se vole javno i baš je tužno da se u ovom gradu ne igra prvoligaški mali nogomet. Želimo to promijeniti i dati sve od sebe na Crnica vrati prvu ligu u drevni  Krešimirov grad.