PODJELA BODOVA U MARTINOVCI

24.2.2018. 21:17:59

U kultnoj zagrebačkoj Martinovci gledatelji su mogli vidjeti vrlo zanimljivu i dinamičnu utakmicu između Alumnusa i Crnice koja je na kraju završila podjelom bodova. Alumnus je zaprijetio na samom početku pogodivši stativu iz dobro izrađene akcije da bi nakon toga u prvih sedam minuta Crnica promašila tri sjajne prigode, prvo Nospak pogađa stativu, a nakon toga Vukičević i Radić promašuju sjajne prigode. Kazna slijedi odmah u 9.minuti, dok se igrači Crnice nepotrebno raspravljaju sa sucem, Alumnus iz slobodnjaka sa 12 metara pogađa za 1:0 na nepostavljeni živi zid i nepripremljenog vratara. Nepotrebno! Odmah nakon toga Mijat pogađa stativu, a minutu nakon toga vratar Alumnusa brani dva udarca Perišića. U 11.minuti pomalo neobična scena jer se pokvario semafor u dvorani. U 13.minuti prekrasan udarac Pavića glavom brani vratar Alumnusa. U 15.minuti Perić sjajno prolazi desnom stranom, ali Vukičević ne uspjeva zabiti. Osmah u istoj minuti opet Vukičević i Perić mogu poravnati rezultat, ali jednostavno ne ide. U 17.minuti Vukičević ostavlja povratnu Perišiću, a njegov udarac završava u bloku. U zadnjoj minuti prvog dijela svi promašaji Crnice dolaze na naplati i Alumnus povisuje na 2:0 nakon jednostavne  kombinacije iz kornera i s tim se rezultatom odlazi na odmor. Početak drugog dijela pripao je Crnici te odmah u 22.minuti Pavić smanjuje na 2:1 vrlo snalažljivo i spretno. Minutu nakon Niko Škugor gađa precizno, ali lopta završava na stativi, trećoj danas. Igralo se vrlo brzo te Crnica u 30 sekundi dva puta preko Nospaka i Mijata ne uspjeva poravnati rezultat. Crnica je mnogo bolja momčad, ali Alumnus je i dalje u rezultatskoj prednosti. U 25.minuti Pezelj preoštro ruši Nospaka, dobiva žuti karton, a Nospak s bolnom grimasom izlazi iz igre.  Minutu nakon Modrušan opet brani dobar udarac Škugora. U 27. minuti  kapetan Ledinščak pogađa iza leđa Miškovića za 3:1. Crnica vrlo naivno prima golove. 45 sekundi nakon Nospak ulazi i smanjuje na 3:2, a Pavić odmah ima priliku za poravnanje i opet nema sreće. U 30.minuti gužva oko Miškovića, najspretniji je Matković i povisuje na 4:2. Nakon toga Mišković odlično brani jedan neugodan udarac. U 33.minuti Niko Škugor poģađa gredu, a u nastavku akcije kapetan Mijat smanjuje na 4:3. U 34.minuti odličan šut Perišića, ali Modrušan brani. Potom Radić lijepo upošaljava Pavića na drugu stativu, ali u zadnji trenutak izbija obrana domaćina. Tri minute prije kraja Crnica je krenula s Nospakom kao igračem vratarom i nakon dobre kombinacije dvije minute prije kraja Niko Škugor pogađa za 4:4. Sasvim zasluženo! Do kraja utakmice Crnica je nastavila igrati s igračem vratarom, mogla je i do pobjede preko Radića i Pavića, ali s obzirom da je cijelu utakmicu lovila rezultatsku prednost domaćina konačan rezultat 4:4 čini se realan, iakoje Crnica bila bolja momčad. 

MNK ALUMNUS - MNK CRNICA - 4:4 (2:0)

1. HMNL - 13.kolo
SD Martinovka, Zagreb
Gledatelja: 150
Subota, 24.2.2018. u 20:45 sati
Suci: Nikola Jelić i Dino Kramar (Varaždin)
Treći sudac: Mario Vecko (Virovitica)

MNK Alumnus: Modrušan, Matković, Matan, Pajalić, Herceg, Soldo, Vurnek, Žuvela, Durlen, Cota, Pezelj, Alfeldi, Ledinščak; Trener:  Jakov Ungarov.

MNK Crnica: Mišković, Vukičević, N.Škugor, I. Škugor, Nospak, Pavić, Mijat (kap), Perišić, Perić, Radić, Radaj;
Trener: Mladen Perica

Strijelci: 1:0 Matković 9', 2:0 Pajalić 20', 2:1 Pavić 22', 3:1 Ledinščak 27', 3:2 Nospak 27', 4:2 Matković 30', 4:3 Mijat 33', 4:4 N.Škugor 38'.

Žuti kartoni: 
Alumnus: Pezelj 25' Matković 26'

Tekst: H.Miočević
Foto: mnk-crnica.hr