Franko Bilić - intervju

23.7.2020. 20:05:33

Prvi veliki ovosezonski ulazni transfer je dolazak Franka Bilića u naše redove. U tu čast danas u Šibeniku obavljeno je svečano predstavljanje, potpis ugovora i intervju sa novim vratarom Crnice. Posebno upečatljivo je što je predstavljanje Franka Bilića obavljeno premijerno u moderno uređenim klupskim prostorijama, novom domu MNK Crnica, na kojim bi pozavidjeli i mnogi europski klubovi. U kolovozu će klupske prostorije i službeno biti otvorene i predstavljene za ostale uzvanike povodom obilježavanja 30 godina kluba, ali Franko je probio led...


Franko želimo ti dobrodošlicu u novi klub. Nalazimo se u novom domu Mnk Crnica, novouređenim klupskim prostorijama. Kakve su ti impresije po dolasku?

Zahvaljujem vam na iskrenoj dobrodošlici i zaista se u klubu već osjećam kao doma. Čast mi je što sam prvi igrač koji je predstavljen u novim klupskim prostorijama. Ovo što me dočekalo izgleda zaista impresivno i nemalo sam iznenađen. Novi klupski dom samo je dokaz klupske ambicije i ozbiljnosti. 

Prošao si zaista mnogo u karijeri, a od prije nekoliko dana tvoja sljedeća stanica je Šibenik i Crnica. Kakvi su ti dojmovi i kako je došlo do suradnje?

 

Dojmovi su zaista odlični. Nije to ništa neočekivano jer sam o MNK Crnica čuo samo riječi hvale. A to se zbilja osjeti u svakom segmentu.

Kontakti između mene i MNK Crnica postojali su i prošle godine kad sam bio velika želja uprave kluba. Tada nisam mogao ispuniti istu zbog objektivnih razloga, međutim ove godine želja je bila obostrana i suradnja se realizirala veoma brzo.

 

Na koji način gledaš na svoj novi klub i što ti se u startu svidjelo?

 

MNK Crnicu gledam kao iznimno stabilan i uređen prvoligaški klub. U startu mi se najviše svidjela struktura kluba i način na koji klub funkcionira. Apsolutno je sve posloženo. Čovjek sam reda, rada i discipline pa me uređeni sustavi kao što je i MNK Crnica vesele odmah u startu. Čisti primjer je MNK Olmissum. Vjerujte mi, ništa nije slučajno.

 

Kako ocjenjuješ protekle tri sezone Crnice u prvoligaškom društvu?

 

Nakon ulaska u prvu ligu MNK Crnica svake godine igra playoff što je za svaku pohvalu, a jednu sezonu igrala je i polufinale. To je dokaz svega onoga što sam naveo prije u odgovorima. Stabilan i uređen prvoligaš sa potencijalom za nešto više.

 

Kako ti se čini trenutni igrački kadar Crnice i što smatraš da momčadi u igračkom smislu nedostaje za borbu za prvaka?

 

Mislim da je trenutni kadar isti kao i prošle godine uz novopridošlog Burčula i promjene na vratarskoj poziciji. Ako znamo da je prošlogodišnji kadar u nikad jačoj prvoj HMNL većinu godine držao treće mjesto, pojačanje ili dva nas dijeli do borbe za naslov. Iako, ni pojačanja nisu uvijek garancija da se možete boriti za vrh.  Formula potencijalnog uspjeha je jedino i isključivo težak i krvav rad. Iz toga sve proizlazi. Ako to budemo imali, ako stvorimo takvu atmosferu unutar ekipe i uz malo sreće, sve je moguće. ''“Winning is not a sometime thing, it is an all the time thing. You don’t do things right once in a while…you do them right all the time.”  - Pobjeđivanje je navika!


 

Branio si u velikim klubovima te čuvao vrata srpskog Ekonomca i moćnog Nacionala. Kad bi mogao spojiti najbolju petorku iz ta dva kluba kako bi izgledala ?

 

Najbolja petorka kad spojim Nacional i Ekonomac : Bilić, Novak, Jelovčić, Mordej i Čujec.

 

Najljepši trenutak karijere ?

 

Ne mogu neki trenutak posebno izdvojit kao najljepši. Nadam se da me taj trenutak još čeka i da ću moć sa sigurnošću reći, to je to.

 

Na početku karijere branio se u Mejašima od Mladena Perice Štrle, a sad su vam se nakon mnogo godina putevi spojili. Kako gledaš na sigurno najdugovječnijeg trenera Prve HMNL ?

 

Veselim se radu sa Mladenom Pericom Štrlom. Mislim da je to jedan od najdugovječnijih trenera na našoj futsal sceni. To već puno govori. Trener pun strasti, energije i pozitivnog ludila. Siguran sam u neke nove stvari koje ćemo implementirati već ove sezone.

 

U odnosu na sezonu koja se prošla kakva će po tebi biti kvaliteta lige u sljedećoj sezoni?

 

U odnosu na prethodnu sezonu, mislim da će liga bit manje kvalitetna s obzirom da je dosta igrača odlučilo otići u inozemstvo ali ne sumnjam u zanimljivost i napetost istog.

 

Da imaš čarobni štapić kojeg bi igrača doveo u Crnicu odmah sada?

 

Ferrao iz Barcelone.

 

Najbolji igrač s kojim si igrao ?

 

Franco Jelovčić.

 

Najveći favorit za prvaka u sljedećoj sezoni ?

 

MNK Olmissum.

 

Najveće iznenađenje sljedeće sezone ?

 

MNK Crnica.

 

A sad nekoliko privatnih pitanja...

 

Živiš na Mejašima kao i Štrla, a žena ti je iz Vodica. Kažu kod nas da si od tamo odakle je žena. Mejaši ili Vodice ? 

 

Vodice.

 

Sin ili kćer ?

 

Sin.

 

Godište ?

 

1988.

 

Najdraži broj ?

 

8

 

Lijeva ili desna noga ?

 

Desna.

 

Obrazovanje ?

 

Magistar struke.

 

Najveći hobi ?

 

Čitanje.

 

Ljeto ili zima ?

 

Ljeto.

 

Sport osim futsala ?

 

NFL.

 

Najveća želja u ovoj sezoni i što možeš poručiti ljubiteljima futsala u Šibeniku ?

 

Najveća želja u novoj sezoni je naslov prvaka, naravno. Ljubiteljima futsala u Šibeniku želim poručiti da dođu na Baldekin uživati u futsalu a MNK Crnica će Vam pokušati pružit što više radosti i veselja.Franku zahvaljujemo na toplim riječima i ambicioznošću te se radujemo novim pobjedama!