CRNICA II PORAŽENA U ČETVRTFINALU KUPA

16.10.2017. 10:27:09

U četvrtfinalu Županijskog malonogometnog kupa druga momčad Crnice uglavnom sastavljena od juniora iz klupske akademije poražena je od momčadi MNK Šibenik 1983, nedavno novoosnovanog kluba. Protivnik Crnice u ovom dvoboju je prekaljena momčad sastavljena od iskusnih igrača koji su godinama igrali ili igraju trećeligaški nogomet te županijsku i drugu hrvatsku malonogometnu ligu po raznim klubovima. Mladići Ivana Zorice hrabro su se suprostavili iskusnim igračima Šibenika. U samom početku Šibenik je imao više prilika, a što se više bližio kraj poluvremena Crnica je sve više pritiskala i u nekoliko navrata ozbiljno ugrozila vrata Mihaljevića. Rezultat na poluvremenu bio 0:0. U drugom poluvremenu prijelomni trenutak dogodio se u 24. minuti kada Jure Matković dobiva drugi žuti karton, dojma smo da je to ipak bilo prestrogo iako je laganog povlačenja bilo. U igri s igačem više Beni Huseljić postiže zgoditak za 1:0 da bi odmah nakon toga Zekonjić neobranjivo pogodio za 2:0. Nakon toga Crnica je snažno stiskala i pokušavala smanjiti rezultat te je imala nekoliko sjajnih prigoda, ali Mihaljević je sjajno branio. Kad ne zabiješ onda primiš staro je pravilo pa je tako Zekonjić svojim drugim pogotkom povisio na 3:0 u 31. minuti. Ništa to nije pokolebalo mladiće Ivana Zorice koji su i dalje pritiskali i bili uporni, ali opet su nastavili sa serijom promašaja. Prvo je Marčić prmašio izglednu prigodu, nakon toga je Jurin mogao biti precizniji u završnici, a Božo Jelovčić u svom seniorskom debiju mogao se proslaviti iako je odigrao odlično u ono vremena što je proveo u igri. Zadnje dvije minute bilo je itekako uzbudljivo. U jednom dvoboju Zekonjić je grubo s leđa uklizao Ljubiću, suci prvotno nisu ništa svirali da bi nakon nekoliko trenutaka dali Zekonjiću drugi žuti karton iako su mirne duše mogli i direktni crveni. U igri s igračem više Jurin nakon sjajne kombinacije zabija za 3:1. Do kraja utakmice Crnica je imala još dvije lijepe kombinacije koje nisu urodile pogotkom, da bi 15 sekundi prije kraja Mihaljević "pokupio" Marčića u 6 metara, a suci sviraju penal za Crnicu. Sa šest metara zabija Radaj vrlo silovito za 3:2, ali gol se poništava s obrazloženjem da suci nisu dali znak. U ponovljenom pokušaju Mihaljević brani  dobar udarac Radaja i na taj način završava utakmica pobjedom MNK Šibenik 1983 kojem ovom prilikom želimo sreću u nastavku kup natjecanja.
Nakon utakmice trener Ivan Zorica bio je ponosan na svoje igrače i  naglasio: "Sretan sam i ponosan iako smo izgubili utakmicu. Moji igrači nisu se ni malo prepali iskusnijeg protivnika i hrabro smo se suprostavili. Mislim da je utakmicu prelomio drugi žuti karton Juri Matkoviću koji je po meni prestrogo dodijeljen. Siguran sam da se sudac znao da Matković već ima žuti da mu ne bi dao drugi žuti za lagano povlačenje na centru. Ali, to je futsal i nema ljutnje,a mi iz ove utakmice možemo izvući samo pouke koje će nam koristiti dalje u prvenstvu. Ove sezone smo godinu jači i iskusniji i sigurno ćemo svima biti izuzetni težak protivnik."

MNK ŠIBENIK: Mihaljević, Huseljić, Matić, Miušic, Šubić, Zekonjić, Prolić, Menđušić, Jurković, Batinica, Ćaleta, Bakula, Bulat;
Trener: Frane Vuković

MNK CRNICA: Radaj, Ljubić, Bura, Ćaleta-car, Knežević, Matković, Marčić, Jurin. Ivić, Perkov, Jelovćić;
Trener: Ivan Zorica