CFM U-17 KREŠIMIROV KUP

U nedjelju 3.6.2018. u SD Meterize održan je četvrti, odnosno zadnji ovosezonski Masters za kadete  pod nazivom "Krešimirov Kup 2018." Osam momčadi iz cijele Hrvatske borilo će se za titulu pobjednika Krešimirova kupa, a na kraju manifestacije proglasio  se i ukupni pobjednik, a to je MNK Brod 035. Uz stalne momčadi sudionike kao što su Crnica, Aurelia, Split Tommy i Futsal Dinamo na turniru su sudjelovali Zagreb - Gimka, Jezera, MNK Brod i MNK Brod 035. 
U grupnoj fazi najuspješniji su bili Aurelia Futsal i MNK Brod 035, dok su kao drugoplasirani iz svojih skupina u polufinale otišli Futsal Dinamo i MNK Brod. Krešimirov kup obilježile su i tenzije koje su iskakale iz okvira fer i koretnoga što je pomalo neuobičajeno s obzirom da razinu ponašanja u svim dosadašnjim mastersima. Ipak, na kraju je sve završeno sa stiskom ruke i nagradama za one koji su to zaslužili svojom igrom i kvalitetom. Ipak, akcent treba staviti na sjajne poteze, a bilo ih je pregršt, igrao se vrhunski futsal i zaista su svi mogli biti zadovoljni. Neuobičajeno za masterse Split Tommy je zapeo s natjecanjem već u grupnoj ostvarivši samo jednu pirovu pobjedu protiv Jezera. 
U finalnom dvoboju MNK Brod 035 vodio je rezultatom 2:0 na poluvremenu, a u drugom poluvremenu Aurelia je poravnala na 2:2 i na penale osvojila turnir ponajviše sjajnim obranama Frana Pedića. Čestitke momčadi Aurelie na sjajno odigranom turniru.

Najbolja petorka Krešimirova kupa:

1) Fran Pedić (Aurelia Futsal)
2) Ivan Tunuković (Brod)
3) Smajl Delić (Aurelia Futsal)
4) Fran Vukelić (Futsal Dinamo)
5) Tomislav Javor (MNK Brod)


Najbolji vratar: Fran Pedić (Aurelia Futsal)
Najbolji igrač: Smajl Delić (Aurelia Futsal)
Najbolji strijelac: Ivan Tunuković (MNK Brod 035)

Najbolji potez turnira: Luka Kolovnak (Aurelia Futsal) - 2 pogotka u finalu

1. MJESTO: AURELIA FUTSAL (Vinkovci)
2. MJESTO: MNK Brod 035 (Slavonski Brod)
3. MJESTO: FUTSAL DINAMO (Zagreb)
4. MJESTO: MNK BROD (Slavonski brod)

Tekst: H. Miočević
Foto: mnk-crnica.hr


Oko 1:30 na povratku sa turnira i Šibeniku u prometnoj nesreći kod Jastrebarskog smrtno su stradali trener kadeta Futsal Dinama Matija Capar i mladi kadet Oskar Kadrnka. U šoku i nevjerici njihovim najbližima želimo izraziti iskrenu sućut!

Zašto ? Kako ? Zbog čega ?

Mnogo puta kad se tragedija dogodi suza govori za tisuću riječi. Svetu nedjelju proveli smo zajedno, gledali vas kako pobjeđujete, kako se radujete preokretu, kako proživljavate poraz i kako slavite treće mjesto Krešimirova kupa. Rastali smo se uz doviđenja, zagrljaj i čvrsti stisak ruke kao uvijek do sad. Sudbina je ipak nemilosrdna, a mi obični smrtnici! 
Počivao u miru Matija Capar ...
Počivao u miru Oskar Kadrnka ...
Riječi utjehe ne postoje, tišina nek' govori za nas, ovaj svijet je mnogo izgubio, počivali u miru Božjem!A kako je to izgledalo na KREŠIMIROVU KUPU 2017. godine ...

Subota 10.6.2017. je u Krešimirovom gradu bio pravi melem za oči svih futsal zaljubljenika. Čak 16 fantastičnih utakmica, borba kroz skupine, utakmice u egal završnici i neizvjesnost obilježili su zadnji u nizu Croatia futsal mastersa U-17 pod nazivom "Krešimirov kup". Crnici je pripala čast da zadnji Masters bude upravo u Šibeniku i da se u Krešimirovu gradu proglasi ukupni pobjednik, a naravno radi se o MNK Split Tommy. Splićani su tijekom cijele sezone pokazali najviše, u kontinuitetu su prezentirali svoju kvalitetu i na svakom od četiri Mastersa igrali jednu od glavnih uloga. Do zadnjg trenutka MNK Brod se nadao da će možda dočekati kiks Split Tommy-a  u borbi za ukupnog pobjednika, ali ne da nisu dočekali, nego je Split na kraju uvjerljivo odnio primat najbolje momčadi. Ove subote na Krešimirovu kupu titulu najbolje momčadi i više nego zasluženo nosi MNK Aurelia futsal Vinkovci. Sasvim  zasluženo i dominantno te nam preostaje samo da im čestitamo. Aurelia ima zaista sjajnu momčad u kojoj odskače odlični vratar Dominik Mateo Rončević i čudesni Smajl Delić koji je na ovom turniru pokazao kako je ovo jednostavan sport kad znaš i možeš. Aurelia je u finalu lakše od ikakvih očekivanja pobijedila Split Tommy  4:2, a u utakmici se posebno istakao Smajl Delić postigavši hat-trick. U utakmici za treće mjesto Crnica je na šesterce pobijedila Futsal Dinamo. Bila je to zaista sjajna utakmica u kojoj je Dinamo vodio 3:1, ali uporna Crnica se vratila  u život, izjednačila na 3:3 i na kraju na šesterce slavila veliku treću poziciju.
Na kraju Krešimirova kupa nagrađeni su i najbolji pojedinci. Na temelju svojih nastupa i vještina koje su prezentirali sastavljena je i najbolja petorka Krešimirova kupa. U toj elitnoj petorci nalaze se buduće zvijezde, a oni su: Dominik Mateo Rončević (Aurelia Futsal), Tonći Ljubić (Crnica), Egzon Zogaj (Futsal Dinamo), Vicko Radić (Split Tommy) i Smajl Delić (Vinkovci).

Najbilji vratar: Dominik Mateo Rončević (Aurelia futsal)
Najbolji strijelac: Egzon Zogaj (Dinamo)
Najbolji igrač: Smajl Delić (Aurelia futsal) 

Split Tommy ukupni pobjednik

Aurelia futsal Vinkovci pobjednik Krešimirova kupa
MNK Crnica - treće mjesto na Krešimirovu kupu
Najbolja petorka turnira

Najbolji vratar, igrač i strijelac